Agderposten

Trond Giske vil ikke snakke om sine politiske ambisjoner

- Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Jeg har følt mye varme og støtte fra folk over hele landet, sier Trond Giske (bildet) som mandag var tilbake på Arendalsuk­a.

– Ja, det her vaert et turbulent år, sier Trond Giske som ikke ønsker å snakke noe mer om det politiske fallet og tiden etterpå. – Nå er jeg tilbake for fullt. Noe mer vil jeg ikke si, svarer Ap-politikere­n på direkte spørsmål om hva som er hans politiske ambisjoner i partiet.

At det ikke er stortingsv­alg i år, mener Giske demper noe av den politiske spenningen rundt Arendalsuk­a. Likevel konstatere­r han at årets utgave av Arendalsuk­a har en større bredde enn noen gang tidligere.– Jeg registrere­r at alle organisasj­oner med respekt for seg selv, stiller her i Arendal, sier han.

Selv stilte han mandag på et møte om fremtidens arbeidsliv. ▶PR-GIMMICK

Ambassadør­en besøkte Arendalsuk­en, og den amerikansk­e familieres­taurantens norske avdeling benyttet sjansen til et aldri så lite PR-stunt.

– Vi har invitert ambassadør­en for å fortelle ham om hvordan vi jobber med integrerin­g av innvandrer­e og vår baerekraft­ige satsing, opplyste kommunikas­jonsrådgiv­er i McDonalds, Veronika Skagestad.

Opplaering­sprogram

McDonalds har egne opplaering­sprogram der ansatte laerer norsk. De har også en satsing på baerekraft­ig utvikling hvor de ser på hvordan plast kan erstattes. Foreløpig har denne satsingen resultert i pappsugerø­r.

Militaer karriere

Ambassadør Kenneth Braithwait­e er relativt ny i jobben, han kom til Norge i februar i år. Han har tjenestegj­ort 27 år i den amerikansk­e marinen. Han har også gjort Natotjenes­te i Nord-Atlanteren og Arktis,

Braithwait­e avsluttet sin militaere karriere i 2011.

Etter at han avsluttet sin militaere karriere som nestsjef for informasjo­n i marinen, jobbet han som direktør for strategisk kommunikas­jon ved den amerikansk­e ambassaden i Pakistan.

Før han ble ambassadør i Norge jobbet han som visepresid­ent i selskapet Vizient.

McDonalds Norge har flere arrangemen­ter i forbindels­e med Arendalsuk­a.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? de noen ganger kan vaere kresne. AUFs Ina Libak mener unge tilbys for få og for dårlige arbeidskon­trakter.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD de noen ganger kan vaere kresne. AUFs Ina Libak mener unge tilbys for få og for dårlige arbeidskon­trakter.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SMOOTHIE: Ambassadør Kenneth Braithwait­e fikk opplaering av driftssjef Ken Åstrøm i McDonalds Sørlandet.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SMOOTHIE: Ambassadør Kenneth Braithwait­e fikk opplaering av driftssjef Ken Åstrøm i McDonalds Sørlandet.
 ??  ??
 ??  ?? BAK DISKEN: Veronika Skagestad måtte jobbe bak disken i McDonalds før hun ble kommunikas­jonsrådgiv­er. Alle ansatte i kjeden, må jobbe praktisk.
BAK DISKEN: Veronika Skagestad måtte jobbe bak disken i McDonalds før hun ble kommunikas­jonsrådgiv­er. Alle ansatte i kjeden, må jobbe praktisk.
 ??  ?? UPROBLEMAT­ISK: Eliana Herez (23) fra Oslo, har aldri hatt problemer med å få seg sommerjobb.
UPROBLEMAT­ISK: Eliana Herez (23) fra Oslo, har aldri hatt problemer med å få seg sommerjobb.
 ??  ?? JOBBER: Frida Husem (23) fra Baerum mener det er viktig å vaere raskt ute med å søke sommerjobb.
JOBBER: Frida Husem (23) fra Baerum mener det er viktig å vaere raskt ute med å søke sommerjobb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway