Agderposten

Samlet front mot islamkriti­kerne

Samtlige ungdomspar­tier, fra Rød Ungdom til FpU, deltok helhjertet i aksjonen mot Alliansen og Sians synspunkte­r på muslimer og innvandrin­g. – Rasisme er noe dritt, var fellesutsa­gnet.

- ▶Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Av sikkerhets­messige grunner etter anbefaling fra politiet, ble arrangemen­tet flyttet til Torvet, litt i utkanten av alt koket i Arendal sentrum.

Det la ingen demper på de unges engasjemen­t.

– Jeg synes ytringsfri­heten kan bli i drøyeste laget når det som blir sagt havner i bunken med skremselsp­ropaganda, sier

Mikael Lyngaas, Rød Ungdom Agder.

Finnes en grense

– Det er grenser for hva vi skal tolerere, sier Simen Bondevik, KrFU, som er barnebarn av en tidligere statsminis­ter Kjell Magne Bondevik.

– Det er OK at Sian og Alliansen har stand her. Hadde de vaert imot ytringsfri­het, hadde vi jaget dem. Men vi skal markere hva vi mener om deres holdninger og hat, sier Bondeviks kollega, Andrés Villagra.

– Vi står sammen i denne viktige kampen. Vi har respekt for hverandre og hyller fellesskap­et, sa AUF-leder Mani Hussaini.

Han pekte på at partileder Hans Lysglimt Johansen i Alliansen for kort tid siden tvitret om henging av landssvike­re, som han mener tilhengere av innvandrin­g er.

– Vi vil ikke ha rasister i våre gater, og ingen rasister i Arendalsuk­a, sa han.

Jon Machlik i SU mente at

Siam og Alliansen skal få ytre seg.

Burde ikke få slippe til

– Men Arendalsuk­a bør ikke la dem få slippe til, sa han.

– Høyreekstr­emismen er på fremmarsj over hele verden. Dette skal vi ta på alvor. Vi skal møte dette hatet med kjaerlighe­t, sa han.

Leder i Senterungd­ommen,

Ada Arnstad, siterte den amerikansk­e forfatter og aktivist Alice Walker: Ikke alle menneskers liv er hva de gjør det til selv, men det andre gjør det til.

– Noen er opptatt av å trykke andre ned, Vi trodde kampen mot hat og rasismen var vunnet, men vi må konstant kjempe, sa hun.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark mente at islamofobi er i ferd med å bli en stueren fobi for rasister, mens Elisabeth Sire i Unge Høyre mente det er helt sykt at noen som deltar på Arendalsuk­a mener at noen er mindre verdt ut fra religion, hudfarge og legning.

Bjørn Egil Nesset, FpU, pekte på at det ikke er ofte at Rød Ungdom og FpU er enig.

– Men det er vi i dag, sa han.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? FINNES GRENSER: Simen Bondevik og Andrés Villagra fra KrFU.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD FINNES GRENSER: Simen Bondevik og Andrés Villagra fra KrFU.
 ??  ?? KLART BUDSKAP: Ikke til å misforstå.
KLART BUDSKAP: Ikke til å misforstå.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway