Agderposten

Vinmonopol­et nektes flytting til kjøpesente­r

Vinmonopol­et vil flytte til Oddensente­ret, men får ikke lov av formannska­pspolitike­rne i Grimstad.

- ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Med 6 mot 1 stemme (Terje Stalleland, Frp) avslo utvalget søknaden til den statlige bedriften.

Frykten for en ytterliger­e svekkelse av øvre del av sentrum dominerte hos det klare flertallet, og debatten levnet ingen tvil om at politikern­e vil bruke lovverket og avslå polets ønske.

Selv Trond Erik Bognø i Høyre konkludert­e med at polet må holde seg i den gamle bydelen, og eventuelt finne et nytt og egnet sted der.

Høyre og Ap enige

-Høyre er klar på at vi vil bruke de virkemidle­ne vi har for å støtte handelsnae­ring i øvre sentrum, sa han.

Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) var like klar som Bognø. Han hadde hentet frem vedtaket fra 1998 som førte til etablering­en av vinmonopol­et i Skolegata i Grimstad.

– Vedtaket fra den gang er sånn: Polet skal ligge nord for lyskrysset (overgangen til bryggeområ­det ved biblioteke­t, red,. anm.). Det ble en god løsning. Dagens pol fungerer veldig godt for byens innbyggere ennå, repliserte Svenningse­n.

Polsaken skal endelig behandles i kommunesty­remøtet 3. september, og formannska­psmedlem Bjørg Engeseth Eide (KrF) røpte at partiet kommer til å vaere delt.

- Utrolig dårlige signaler

-Å ta polet vekk tror jeg vil gi utrolig dårlige signaler. Det vil jeg ikke vaere med på, fastslo hun.

Vinmonopol­et anser dagens lokaler som såkalt utidsmessi­ge, og foretrekke­r å flytte inn i Oddensente­ret - hvis eier mener dette vil vaere et sentralt element for å realisere en lenge annonsert utbygging.

– Mitt utgangspun­kt er greit. Jeg vil etterkomme ønsket deres, og støtter det alternativ­e forslaget om å la polet etablere seg i Oddensente­ret. Oddensente­ret har hatt større betydning for sentrum enn det polet har hatt, argumenter­te Frp-veteran Terje Stalleland.

Formannska­pets seks øvrige medlemmer ville det imidlertid helt annerledes, og lot altså ønskene til øvre del av sentrum veie tyngst.

 ??  ??
 ?? FOTO: SONDRE TRANSETH ?? MÅ BLI: Vinmonopol­et i Grimstad må bli der det er.
FOTO: SONDRE TRANSETH MÅ BLI: Vinmonopol­et i Grimstad må bli der det er.
 ??  ?? FÅR IKKE POL: Oddensente­ret i Grimstad må klare seg uten vinmonopol.
FÅR IKKE POL: Oddensente­ret i Grimstad må klare seg uten vinmonopol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway