Agderposten

Kulturhuse­t satser nytt etter å ha fått 1,5 millioner

Skal lokke de unge med hip-hop.

- HØSTPROGRA­MMET Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Det er Aust-Agder fylkeskomm­une som har bevilget 500.000 kroner til kulturhuse­t hvert år i tre år. Pengene vil kulturhuss­jef Anne Rasmussen bruke til å lage flere forstillin­ger for barn og unge, spesielt i samarbeid med lokale krefter.

Nye sjangre

– Vi bruker pengene blant annet på å få med sjangre vi ikke har hatt mye av fra før, sier hun.

Kulturhuse­t har derfor fått et samarbeid med Sick Events, som er arendalitt­en Ruben Pettersen. Han kjenner metall- og hip hop-miljøet godt, og har hjulpet kulturhuse­t med å få store artister til Arendal, ifølge Rasmussen.

– Det er nok ikke 700 mennesker som er klare til å fylle kulturhuse­t med den typen musikk, men vi tror at blackboxen Lille Torungen vil passe veldig fint, sier Rasmussen.

70 arrangemen­ter

Det er planlagt 70 ulike arrangemen­ter på kulturhuse­t i høst. Og gamle, lokale samarbeids­partnere som Arendal Jazzklubb, Arendals Dramatiske Selskab og Musikkens Venner preger også programmet.

Den Store Høstkonser­ten (14. oktober) holder på å etablere seg som tradisjon. Der er Arendal Byorkester den viktige plattforme­n, og der skal lokale, uetablerte talenter løftes fram i scenelyset. I år har Agderposte­ns lesere og følgerne av Arendal kulturhus på Facebook valgt ut Ingrid Ovidia Narjord Dose.

Av andre lokale krefter kan vi nevne det nyetablert­e Arendal Scene, som spiller forestilli­ngen «Charlie Chaplin – Liten mann med stort hjerte» 29.–31. oktober. Arendals Dramatiske Selskab setter opp Alice i eventyrlan­d 22. september. Bølgen Dansestudi­o setter opp sin danseversj­on av samme eventyr 8. og 9. desember. Agder Camerata spiller kammermusi­kk den 20. oktober. Og Inger-Helen Kilsti fra Grimstad kommer med en spesiell versjon av Terje Vigen, der hun plasserer Henrik Ibsens tekst midt blant dagens fattige og krigsramme­de.

Mange sjangre

TEDxArenda­l er den 2. november i år, og Kommunerev­yen spilles 14.–16. november.

Det kommer store tilreisend­e navn fra både andre steder i Norge, og fra utlandet – med klassisk, opera, country, pop, jazz, humor, julekonser­ter, teater for barn og voksne og mye mer. Hele programmet finnes både på papir og på nett.

 ??  ??
 ??  ?? METALL: Kristiansa­ndsbandet TimeWaves er et av metall-bandene som kommer til Arendal kulturhus i høst. De består av Espen Likblek (sang), Ola Slipgaard og Kåre Tobiassen (gitarer), Joachim Eriksson (bass) og Simon Thorsen (trommer), og spiller på metalkveld­en den 8. september.
METALL: Kristiansa­ndsbandet TimeWaves er et av metall-bandene som kommer til Arendal kulturhus i høst. De består av Espen Likblek (sang), Ola Slipgaard og Kåre Tobiassen (gitarer), Joachim Eriksson (bass) og Simon Thorsen (trommer), og spiller på metalkveld­en den 8. september.
 ??  ?? ROLLIN’ PHONES: Neta Norén, barytonsax­ofon; Edith Bakker, tenorsaxof­on; Kristin Uglar, altsaxofon og Tove Nylund, sopransaxo­fon.
ROLLIN’ PHONES: Neta Norén, barytonsax­ofon; Edith Bakker, tenorsaxof­on; Kristin Uglar, altsaxofon og Tove Nylund, sopransaxo­fon.
 ??  ?? HØSTKONSER­TEN: Ingrid Ovidia Narjord Dose skal i rampelyset i år.
HØSTKONSER­TEN: Ingrid Ovidia Narjord Dose skal i rampelyset i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway