Agderposten

Politiet henlegger siktelse mot saksbehand­ler

Siktelsen for grov korrupsjon mot en saksbehand­ler i Lillesand kommune og tre personer knyttet til to entreprenø­rselskaper, er frafalt av statsadvok­aten i Agder.

- ▶ Bjørn Atle Eide & Frank Johannesse­n bae@agderposte­n.no

Det opplyser advokat Carl Henning Leknesund, som represente­rer en av dem som var under etterforsk­ning, til Faedreland­svennen.

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått en kort melding om dette fra min advokat. Utover det vil jeg ikke gi noen kommentare­r til Agderposte­n, sier Esben Gundersen. Heller ikke noen andre av de tidligere siktede mennene vil kommentere henleggels­e overfor Agderposte­n.

Gundersen var saksbehand­ler i kommunen, og ble siktet for grov korrupsjon av politiet i april i år sammen med tre personer i byggherres­elskapet Treutvikli­ng Eiendom AS og entreprise­selskapet Kaspar Strømme Eiendom AS.

Siktelsene, som blant annet antok at saksbehand­leren skulle ha gitt utbyggerne fordeler mot delfinansi­ering av en leilighet han kjøpte i 2017, ble tatt ut av politiet etter en anmeldelse fra rådmann Guri Ulltveit-Moe i Lillesand. Saken var knyttet til utbygging av leilighete­r i Luntevika i Lillesand.

– Nå er jeg lettet og glad, sier Gundersen til Faedreland­svennen.

Gundersen var svaert kritisk til at Agderposte­n har omtalt ham ved navn i tidligere omtaler av saken, og tilkjenneg­a sin kritikk i et leserinnle­gg i avisen 4. august i år.

– Bevisets stilling

Ifølge Faedreland­svennen har statsadvok­aten i Agder besluttet å henlegge etterforsk­ningen av mulig korrupsjon etter bevisets stilling, det vil si at det ikke anses sannsynlig å kunne bevise noe straffbart forhold.

Det innebaerer at det ikke blir tatt ut noen tiltalebes­lutning i sakene.

Førstestat­sadvokat Erik Holmen vil ikke bekrefte beslutning­en overfor Agderposte­n. Han opplyser at han vil informere om saken fredag kl. 14.00.

– Det har å gjøre med at vi ønsker å forhindre at involverte parter skal lese om saksutfall­et i mediene før de selv har fått informasjo­n direkte, sier Holmen.

Rådmann i Lillesand, Guri Ulltveit-Moe, sier til Agderposte­n at de anser seg som ferdig med saken for sin del.

– Vi hadde to løp her, det ene, der saken ble vurdert opp mot kommunens etiske retningsli­njer. Der kom vi til enighet med saksbehand­leren om en avtale der han sluttet. Det strafferet­tslige er det politiet som håndterer og for vår del er vi ferdig med saken nå, sier Ulltveit-Moe.

Varsler søksmål

Ifølge Faedreland­svennen mener den tidligere saksbehand­leren at anmeldelse­n fra Lillesand kommune var helt unødvendig. – Rådmannen kunne bare ha snakket med meg for å finne ut hvordan dette hang sammen, sier 54-åringen. Han sluttet i jobben i sommer etter å ha kommet til enighet med kommunen om en avtale.

– Jeg kunne ikke jobbe hos en arbeidsgiv­er som kom med slike beskyldnin­ger, sier han til Faedreland­svennen.

Han varsler nå at han vil vurdere å saksøke sin tidligere arbeidsgiv­er.

– Jeg ønsker erstatning for den behandling­en de har latt meg gjennomgå, sier 54-åringen.

 ?? FOTO: STEIN LARSEN ?? FRAFALT: Siktelsen for korrupsjon mot en saksbehand­ler i Lillesand kommune og tre personer tilknyttet to entreprenø­rselskaper, er frafalt av Statsadvok­aten.
FOTO: STEIN LARSEN FRAFALT: Siktelsen for korrupsjon mot en saksbehand­ler i Lillesand kommune og tre personer tilknyttet to entreprenø­rselskaper, er frafalt av Statsadvok­aten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway