Agderposten

Fikk lyst på båt igjen

Den uvanlig flotte sommeren har gjort at båtmarkede­t har eksplodert. Det får følger for andre enn båtselgern­e.

- BÅTLIV Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Selv om det er langt ute i august, kommer det stadig bestilling­er på båtplass hos Arendal havn. Det har aldri skjedd før. – I begynnelse­n av sesongen hadde vi vel 300 ledige båtplasser, nå er det rundt 150 ledige og det bookes støtt og stadig fortsatt nå i august, sier havnefogd Rune Hvass.

Endret marked

Du skal ikke langt tilbake for å finne en så stor etterspørs­el etter båtplasser at selv folk uten båt satte seg på venteliste for havneplass.

Men en massiv utbygging de siste årene, spesielt i Arendal, har gjort at det nå er motsatt. Nå bestilles ikke plass før man har en båt.

Hos Midtstøl transport, en av de største innen markedet for sjøsetting og opphenting av større båter, satt de med inntrykk av at mange hadde gitt opp båtlivet etter flere dårlige sommere. Men knallsomme­ren og spådommer om varmere vaer de neste årene, endrer nå raskt på dette.

Støvsuger markedet

– Etterspørs­elen begynte allerede i mai, og sommeren har vaert eventyrlig. Vi må lete godt for å finne ledige båter på markedet. Vi var nesten tomme en stund, sier daglig leder, Anders Topland, i Grimstad Bådsenter. Kjeden, som har butikker i Arendal og Kristiansa­nd i tillegg, noterer at per 31. juli hadde de en omsetning på hele 196 millioner, opp fra 165 millioner året før på samme tid.

– Vi har måtte låne en båt her og en båt der for å klare å skrape sammen nok båter til messa vi skal ha i helgen. Jeg har aldri sett sånn til båtliv som det har vaert på skjaera i sommer, sier Topland.

I skrivende stund er det rundt 700 brukte og nye båter til salgs på Finn.no i Aust-Agder.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FORNØYD: Anders Toppland ved Grimstad Bådsenter har trøbbel med å få tak i nok båter til alle som vil ha. Foto: Matias Smørvik
FORNØYD: Anders Toppland ved Grimstad Bådsenter har trøbbel med å få tak i nok båter til alle som vil ha. Foto: Matias Smørvik

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway