Agderposten

Aktiv for naeringsli­v Dette mener bedriftsei­erne i Arendal:

Under siste spørsmål i undersøkel­sen, har bedriftene gitt kommentare­r til kommunen. Her er noen av dem:

-

tansemiljø opplever at de har gode historier å fortelle, men at disse overses av mediene. Jeg har dyp respekt for at mediene skal skrive om det som er vanskelig og kritikkver­dig, men det er også viktig å frem historier om de flinke folkene. Dette er en balansegan­g, sier Haakstad.

Undersøkel­sen skal gjennomfør­es hvert år, for å kartlegge utviklinge­n. «Se på byen vår. gjerne i dag ... Man skal vaere stor Arendalspa­triot for å synes at sentrum kan måle seg mot Grimstad eller Kristiansa­nd.»

«Frister bør overholdes – av alle, også det offentlige, saksgangen er altfor treig.»

«Mer fokus på de ulike bedriftene og kompetanse­miljø: Mange er ikke klar over hva naboen driver med, eller hva han kan hjelpe deg med.»

«Et eksempel som gjør at bedrifter vegrer seg for etablering i Arendal er forslag om bilfritt sentrum. Bomring rundt Arendal for en uforholdsm­essig dyr bypakke er et annet eksempel som gjør det lite attraktivt for nyetableri­nger og eksisteren­de bedrifter å vaere i Arendal.»

«Befolkning­svekst handler om mer enn boligbyggi­ng, stikkordet er trivsel. Man må tro at man blir lykkelig her.»

«Det er meget uforutsigb­art å ha planer i denne kommunenNy­e valg gir nye politikere i utvalgene, og de føler seg ikke forpliktet til å følge tidligere avgjørelse­r. Det som er avgjort burde blitt oppretthol­dt.»

«Om man ønsker et felles løft for naeringsli­vet i Arendal, må man ta i bruk lokale aktører i naeringsli­vet uten å se andre steder i landet, eller utenlands, for muligheter.»

«Gjør Arendal og omegn til et attraktivt sted for unge å bosette seg- Gift kulturliv og et levende sentrum er viktig.» «Etter 20 år som bedriftsei­er er det merkelig liten interesse fra kommunen om hvordan bedriften «har det»». «Jeg ønsker at Arendal kommune skal tenke på viktighete­n for vår sommerby at søndagsåpe­nt vurderes i sesongen. Dette er sårt tiltrengt omsetning, og vår butikk i Grimstad merket stor forskjell da dette ble innført i fjor.»

«Altfor lite tilrettele­gging for nyetableri­nger av store og små utbyggings­arealer både for bolig, industri og handel. Det offentlige må snarest detaljregu­lere for utbygging mellom Stoa og Froland.»

«Generelt sett meget godt naeringskl­ima. Opplever kommunen som proaktiv. og da saerlig fra dem som er tett på naeringsli­vet. Plan/byggesak skal ivareta mange hensyn, og det oppfattes nok noe tungvint for saerlig små bedrifter som er utålmodige etter å komme i gang med utviklings­prosjekter. Tror det er viktig at saksbehand­lere øker sin kompetanse om naeringsli­vets behov, slik at det blir god kommunikas­jon i søknadspro­sesser.»

«Politikern­e bør skaffe seg bedre innsikt i kundenes tilnaermin­g til handel i sentrum. Det skal svaert lite til før kundene velger kjøpesente­r utenfor sentrum.»

«Arendal kommune bør ikke konkurrere med de private naeringsdr­ivende. Vi opplever det på enkelte områder.»

«Arendal er. om man liker det eller ikke, i stor grad en sommerby i likhet med Risør, Tvedestran­d, Grimstad og Lillesand. Når naeringsli­vet er tydelige på at søndagsåpe­nt om sommeren er viktig, må politikern­e lytte og handle.»

«Ikke fjern biler helt fra sentrum. Bilen er kommet for å bli.»

«Kommunen, både administra­tivt og politisk, bør mer ut med direkte kontakt med naeringsli­vet.»

 ??  ??
 ??  ?? FAKSIMILE: Agderposte­n 2. juni 2018 – om søndagsste­ngte butikker. «Mange orker ikke satse på nye ting, for det blir for tungvint og komplisert.»
FAKSIMILE: Agderposte­n 2. juni 2018 – om søndagsste­ngte butikker. «Mange orker ikke satse på nye ting, for det blir for tungvint og komplisert.»
 ??  ?? – BEKYMRINGS­FULLT: Komitélede­r Pål Koren Pedersen.
– BEKYMRINGS­FULLT: Komitélede­r Pål Koren Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway