Agderposten

Sjokkerte politiet: – Makulerte tiltalen

Da politiet kom for å forkynne tiltalen som ifølge Lloyd Kleivene ikke er gyldig, skal han med politiet som sjokkerte vitner gått rett til makulering­smaskinen med den.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Dramaet rundt Lloyd Kleivene som nekter å møte i sin egen straffesak – fordi han mener tiltalen mot seg ikke lenger er gyldig, fortsetter.

Nå forbereder tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen, som skal vaere dommer i saken, en mulig kjennelse på om det foreligger en gyldig tiltalebes­lutning eller ikke.

Da politiet for noen dager siden stilte opp på døren til Lloyd Kleivene – for å forkynne tiltalen på nytt, forteller Kleivene at han gikk rett til makulering­smaskinen og tilintetgj­orde papirene.

Med politifolk­ene som sjokkerte vitner.

– Politiet er altfor sent ute nå. Mens en tiltalebes­lutning ifølge loven skal «snarets mulig forkynnes», og «uten unødvendig liggetid», har dette ikke skjedd i min sak. Her har liggetiden vaert på hele 18 måneder, hevder Kleivene i samtale med Agderposte­n.

Frist til 24. august

Nå må tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen igjen sette seg ned og tygge på blyanten over påstandene som Lloyd Kleivene kommer med.

– Partene er gitt frist til 24. august i år for å uttale seg om dette spørsmålet. Retten vil deretter ved kjennelse ta standpunkt til hvorvidt det foreligger gyldig forkynnels­e av tiltalebes­lutningen eller ikke, skriver tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen til Agderposte­n.

Jan Atle Hansen skal også vaere dommer i straffesak­en mot Kleivene som etter planen starter 15. oktober og vil vare helt frem til 22. november.

Ifølge Hansen er det påberopt 42 vitner i den omfattende straffesak­en.

Skal på forretning­sreise

For tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen er det uten tvil av stor betydning at Lloyd Kleivene stiller i retten.

Han vil nødig risikerer at hele straffesak­en må kjøres på nytt på grunn av saksbehand­lingsfeil i retten.

Men selv sier Kleivene at han ikke har noen planer om å stille i en rettssak der han i tillegg til påstanden om at tiltalen ikke er riktig forkynt også gir uttrykk for at han ikke har tillit til politiet.

Dette siste har imidlertid vaert gjenstand for en større rettssak der Kleivene tapte. Men i forkant av denne saken måtte politiet frafalle et av punktene i tiltalen fordi en tjenestema­nn ved politiet i Agder var inhabil under etterforsk­ningen.

Agderposte­n: – Hva gjør du hvis politiet står på døra di og vil hente deg med makt?

Kleivene: – Jeg mener at det kan de ikke gjøre. Skulle de likevel gå så langt, må de bare komme. Jeg skal på forretning­sreise og blir ikke å treffe i den perioden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway