Agderposten

- Kan tape 600.000 i mottaks-konkurs

Egebo AS skulle gi flyktninge­ne i AustAgder et trygt sted å vaere, men skal ha påført sin egen mottaksled­er et tap på 600.000 kroner. Nå har selskapet slått seg selv konkurs.

- Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Torsdag skulle Aust-Agder tingrett behandlet konkursbeg­jaeringen som tidligere mottaksled­er Rune Nordgaard har rettet mot sin tidligere arbeidsgiv­er, Egebo AS.

Men bare timer før AustAgder tingrett skulle behandle konkursbeg­jaeringen, begjaerte Egebo AS seg selv konkurs.

– Jeg føler dette er et spill de holder på med for å trenere det kravet jeg har rettet mot dem, sier tidligere mottaksled­er, Rune Nordgaard.

I snart ett år har han nå ventet på at Egebo AS skal betale ham pengene de i Aust-Agder tingrett ble dømt til å betale.

To millioner i gjeld

Agderposte­n har ikke lykkes i å få en kommentar fra Egebo AS, men av konkurskje­nnelsen går det frem at selskapet som drev flyktningm­ottak i Aust-Agder har en gjeld på rundt to millioner kroner.

Verdiene i selskapet blir anslått til mellom 100 og 150.000 kroner før bobestyrer Pål Christense­n får gått nøyere igjennom papirene.Det betyr at det kan vaere lite å hente for Rune Nordgaard, som hevder selskapet skylder ham 600.000 kroner.

Usaklig oppsagt

Det var Rune Nordgaard som i oktober i fjor gikk til sak mot sin tidligere arbeidsgiv­er etter at han var blitt oppsagt som mottaksled­er ved asylmottak­et i Arendal.

Årsaken til oppsigelse­n var den sterke nedgangen i flyktnings­trømmen, men ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett ble det begått så mange feil at oppsigelse­n ble erklaert usaklig.

Selv om han ikke kunne fortsette som mottaksled­er – rett og slett fordi mottaket i Arendal måtte legges ned – kunne han ifølge Aust-Agder tingrett blitt tilbudt en jobb som miljøarbei­der.

Ifølge Aust-Agder tingrett var han også utvilsomt kvalifiser­t til en rekke andre stillinger i selskapet.

Kan tape 600.000 kroner

I tillegg til de nesten 350.000 kronene som Egebo AS ble dømt til å betale Rune Norgaard i erstatning og utestående feriepenge­r, ble Rune Nordgaard også tilkjent en erstatning på 100.000 kroner.

Advokatutg­iftene hans på til sammen 142.000 kroner ble Egebo AS også dømt til å betale.

Men noen penger kom det ifølge Rune Nordgaard ikke. Derfor så han til slutt ingen annen mulighet enn å begjaere sin tidligere arbeidsgiv­er konkurs.

Men bare få timer før AustAgder tingrett skulle behandle konkursbeg­jaeringen i en sak som skulle starte klokken 09.30 og vare i drøye tre timer, fikk Nordgaard beskjed fra sin advokat om at Egebo AS hadde begjaert seg selv konkurs.

Agderposte­n: – Hva skjer nå med kravet ditt?

Nordgaard: – Jeg regner med det blir oppnevnt en bobestyrer som vil ivareta mine interesser. Så får jeg bare håpe at det er nok penger i boet slik at jeg ikke taper de 600.000 kronene som jeg gjennom denne saken er blitt påført.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway