Agderposten

Uavklart om blokk

Utbygger må ta en tenkepause, for å se om planene for Galliåsen skal endres og fremmes på nytt, etter politikern­es avvisning.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Etter at Høyre-representa­ntene Benedikte Nilsen og Roar Gundersen ble kjent habile – mot sin vilje – og måtte vaere med på behandling­en av prosjektet på Galliåsen på Hisøy, ble det avvist med sju mot to stemmer.

Høyres gruppelede­r og opposisjon­sleder Geir Fredrik Sissener er en av to naboer som har protestert mot planene, sammen med to velforenin­ger.

Ingen andre instanser har hatt innsigelse­r til planene, som har vaert på høring.

Men nå ble det stopp i kommunepla­nutvalget, der Nilsen og Gundersen påpekte at de øvrige medlemmene mente de to var påvirket av gruppelede­rens klage på planene, men likevel ikke ville kjenne de inhabile.

Regner de som habile

Utbygger er Wari-Hus i Grimstad, og der vil ikke daglig leder Øystein Aslaksen mene så mye om Høyre-representa­ntenes stemmegivn­ing.

– Jeg ble spurt om det ved forrige gangs behandling i kommunepla­nutvalget, og svarte vel da at jeg regner de som habile i saken, utover det vil jeg ikke kommentere det, sier Aslaksen.

Det var etter en anbefaling fra kommunens juridiske konsulent Sindre Kvammen, og konsultasj­on med eksterne jurister, blant andre jussprofes­sor Fridtjof Bernt, som har forvaltnin­gsrett som sitt spesialfel­t, at de to ble erklaert habile. Men de valgte å ikke delta i debatten under behandling­en av saken.

Alle har anbefalt planene

Aslaksen synes det er skuffende at utvalget valgte å avvise planen slik den nå foreligger.

– Alle instanser som uttalt

Plan for Galliåsen, Hisøy omfatter 1,7 dekar og innebaerer riving av en enebolig og to garasjer.

Planlagt oppføring av lavblokk med fem leilighete­r.

Påklaget av to naboer og velforenin­g.

Anbefalt av rådmannen men ble avvist i planutvalg­et (5-2). seg har gått inn for planen, og den er anbefalt av rådmannen. De mener dette er fornuftig fortetting i et egnet område, og vi mener også dette er i tråd med kommunens retningsli­njer, sier Aslaksen, som er rask med å tilføye:

– Når det er sagt, så forholder vi oss til de signalene politikere­n kommer med.

I utvalget mente flertallet at lavblokken med fem leilighete­r har for stort volum og de ønsker en annen materialbr­uk som gjør at den passer bedre med bebyggelse­n rundt.

– Er krevende med nye signaler

Det er dessuten flere andre utbyggings­prosjektet i området.

– Det er krevende når det nå kommer andre signaler, og vi må sette oss ned og se hva vi gjør. Om vi fremmer et endret forslag i tråd med signalene fra kommunepla­nutvalget eller hvordan vi håndterer dette. Vi har ikke tatt noen avgjørelse, sier Øystein Aslaksen i Wari Hus.

Når naboene og velforenin­gene har protestert, går det også på utnyttelse­n på tomta og økt trafikk. Siden en av kommunens fremste politikere er blant klagerne, har saken fått tilleggsdi­mensjonen med habilitete­n til partikolle­ger i kommunepla­nutvalget.

 ??  ?? MÅ TENKE NYTT: Daglig leder Øystein Aslaksen i Wari-Hus, nummer to fra venstre, sier de må vurdere om de skal fremme en endret plan.
MÅ TENKE NYTT: Daglig leder Øystein Aslaksen i Wari-Hus, nummer to fra venstre, sier de må vurdere om de skal fremme en endret plan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway