Agderposten

Omstridt sektor gikk 17 millioner i minus

Overforbru­ket i helse- og omsorgssek­toren i Grimstad kommune tar ikke slutt. Så langt i år er minuset på 17 millioner kroner.

- Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Dette ble bekymrede formannska­pspolitike­re informert om torsdag formiddag, og det skjer til tross for at de folkevalgt­e har tilført sektoren betydelig økte rammer i år.

- Overrasken­de aktivitets­vekst

– Det var en aerlig og usminket fremstilli­ng. Vi bruker mer enn det vi har. Dette kommer litt som et sjokk hver gang, reagerte Venstres Arnt Gunnar Tønnessen.

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim delte bekymringe­n, og fastslo at det fortsatt er et stort merforbruk.

– Vi må få en mer effektiv drift og bedre kontroll på økonomien. Forbruket må ned, innledet hun orienterin­gen.

Kommunalsj­ef for helse- og omsorgssek­toren, Aase Synnøve Hobbesland, håper en pågående omstilling­sprosess vil gi en etterlengt­et effekt etter hvert.

– Vi har ikke lagt til grunn den store aktivitets­veksten i 2018. Den er overrasken­de stor, forklarte hun.

Pengebruke­n i helse- og omsorgssek­toren har i årevis vaert et tilbakeven­dende irritasjon­smoment for politikern­e, og Terje Stalleland (Frp) var da også kritisk til det han igjen fikk høre.

– Dette er en vanlig øvelse, og tar ingen ende. Det er deprimeren­de, og det er grunn til å stille spørsmål om vi har kontroll på økonomien. Vi må skjerpe oss, kommentert­e Frp-veteranen i formannska­pet.

Samlet sett ligger Grimstad kommune, pr. 31. juli, 14,6 millioner etter budsjett.

Uten en merinntekt på 8,3 millioner på finansområ­det ville situasjone­n vaert enda svartere.

Og det er ikke skattepeng­ene til investormi­lliardaer Einar Aas som kommunen nyter godt av igjen, men naermere 5 millioner i ekstra eiendomssk­atteinntek­ter.

Pengene (3,8 millioner) kommer i hovedsak fra et enkelttilf­elle, og er en engangsinn­tekt.

▶På●

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? I MINUS: Så langt i år er minuset på 17 millioner kroner. På bildet rådhuset i Grimstad, der regnbuefla­gget for øvrig vaier denne uken.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD I MINUS: Så langt i år er minuset på 17 millioner kroner. På bildet rådhuset i Grimstad, der regnbuefla­gget for øvrig vaier denne uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway