Agderposten

Frihet bare for offentlig godkjente meninger?

Noen sier at homofili sitter i genene. Forskere har ikke klart å finne slike gener. Og hadde det sittet i genene, ville de av naturlige årsaker ikke bli ført videre. Eneggede tvillinger har samme gener, men kan ha ulik seksuell legning.

- Egil Eide

Mennesket har også en sjelelig side. Kan forklaring­en finnes der?

Eller i miljøet og valg man gjør? Det er mange spørsmål. I hvert fall har den homofile bevegelsen klart å få sterkt fokus i to generasjon­er. De som tenker annerledes enn dem, blir nå uglesett i samfunnet. Men hva med rettighete­n til å tenke og mene annerledes enn dem?

Har man rett til å beskytte seg selv og sine barn mot homofilt påtrykk? Hva om heterofile også begynte å profilere seg i samfunnet: At man «står fram» som heterofil. Et heterofilt flagg som heises på offentlige bygninger. Heterofile parader osv. Er seksuelle følelser noe som egentlig har noe i offentligh­eten å gjøre? Skal vi ha et seksualise­rt samfunn?

Homofile må tåle å høre motforesti­llinger uten å bli såret. Å presse noen til å tenke som dem er et inngrep i menneskets frihet. Hvis skoler, politikere og myndighete­r sier at begge seksuelle legninger er like naturlig og riktig, er dette en tredje seksuell variant. Man kan ikke vente at heterofile skal ha en slik oppfatning av seksualite­t.

For noen er homofili normalt, men ikke for de aller fleste. Man skal ikke tvinges til å mene at det er riktig. Ensretting av meninger gjør samfunnet totalitaer­t. Det må ikke vaere frihet bare for dem som har en offentlig godkjent mening. Det har vel homofile smertelig erfart tidligere i historien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway