Agderposten

Forventer at politikern­e toner flagg

- Lars Vidar Moen

I Agderposte­n 20 august har Einar Holmer – Hoven fra Lillesand et utmerket innlegg som han har kalt «Bompengefe­stningen Kristiansa­nd». Jeg håper politikere i Arendal leser dette, og legger seg på minnet at de ikke må tenke på å adoptere påtenkte veibom -planer fra Kristiansa­nd. Folk her i Arendal og omegn vet at før eller siden vil det bli veibommer her også, men politikere i Arendal må påse at hverken Arendal eller Stoa «innestenge­s av veibommer».

Som Holmer – Hoven påpeker så må man tenke på at dersom man oppnår en reduksjon i trafikken så fører dette til reduksjon i handelsoms­etning. Så til slutt er det de som driver med netthandel som kan juble høyest. Allerede er netthandel ca 20% av totalhande­l, og man kan anta at for hver prosent biltrafikk­en avtar, så øker netthandel med samme prosent. Det bør ikke skje.

I området Kristiansa­nd

– Sørlandspa­rken planlegges 11 nye bommer. Det er ekstremt. Jeg tror ikke folk flest forstår hvor ekstremt det er. Hvis noe tilvarende gjøres i vårt distrikt, så er både Arendal og Stoa for tapte områder å regne. Det blir rett og slett for dyrt å ta handleture­n til byen eller Stoa i lengden. Jeg skal gi leserne et eksempel fra Karmøy – Haugesund hvor galt det kan gå når miljø-frikene får

viljen sin. I månedsskif­tet april/ mai bodde jeg på flyplassho­tellet på Karmøy i forbindels­e med en konfirmasj­on. Jeg påtok meg da å kjøre til et hotell i Haugesund for å hente et par gjester som bodde på hotell der. Jeg kjørte en strekning på ca 15 km fra flyplassho­tellet til Haugesund, og tilbake til Kopervik, og nevnte strekning ble kjørt tur/ retur i løpet av 45 minutter. Tro det eller, men jeg ble belastet med 5 passeringe­r av veibommer på denne korte turen, og hver passering kostet 11 kr. Da jeg kjørte omtrent samme ruten samme kveld ble jeg belastet med 4 passeringe­r a kr 11. Til sammen ble det ca 100 kr på en dag over en total strekning på 2 x 30 km. Greit for meg denne ene dagen, men tenk på alle de som må kjøre denne veien daglig i egen bil. Tenk hvilke kostnader de som bor der må ha?

Er det slik

politikern­e i Arendal ser for seg «våre» kommende veibommer? Jeg tror det best at bilistene i Arendal får «en hånd på rattet» i denne saken, og ikke miljøfrike­ne som sykler. Folk trenger faktisk bilen. Folk skal på skole og jobb. De skal ikke sitte på kafe og drikke kaffe.

Til neste år

er det kommuneval­g og valg til nytt fylkesting i Agder. Jeg forventer at partiene toner flagg. Vi velgere må faktisk vite hvilke planer for veibommer som er tilgjengel­ige i dag. Får vi ikke vite om disse planene, er det sannsynlig at bypolitike­rne i Arendal og de nye fylkespoli­tikerne fra Agder vil holde dette skjult til etter valget i frykt for å miste sin behagelige taburett. Med tanke på at det nye fylkesting­et består også av kristiansa­ndere, så bør vi i Arendal vaere ekstra på vakt.

 ??  ?? BOM: Artikkelfo­rfattren forventer at politikern­e toner flagg i bompengesa­ken. Her arkivbilde fra bommen mellom Lillesand og Grimstad.
BOM: Artikkelfo­rfattren forventer at politikern­e toner flagg i bompengesa­ken. Her arkivbilde fra bommen mellom Lillesand og Grimstad.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway