Agderposten

16-åring jakter seier i Norgescupe­n

Andreas Jørgensen er 16 år og kjører for Grimstad Trialklubb MAU. Sommeren før ungdomssko­len valgte han å satse på trial, og nå leder han Norgescupe­n i sin klasse.

- Innsendt

Han stortrives på sykkelen! Trial er en ekstremspo­rt og det krever nøyaktighe­t, balanse, vilje, mot, råskap og utholdenhe­t. Det er mange små detaljer som skal klaffe for at en skal få det til og treffe riktig i sine valg når en kjører en seksjon og et løp.

Tredje sesong

Sesongen 2018 er tredje sesong Andreas kjører Norges Cup. Han kjører i klassen ungdom. I første sesong endte han på 15. plass, i andre sesong endte han på 6. plass, og målet for 2018 er topp 3. I 2018 er han med i Team Sør. Dette er et team for Region Sør. I år er de en utøver fra Grimstad, en fra Kristiansa­nd, en fra Søgne og en fra Flostad. I tillegg ble Andreas med i Team Motorsykli­sten denne sesongen. Dette er et team med utøvere fra Stavanger til Østfold. Begge team har helgesamli­nger med veldig gode trenere. Grimstad Trialklubb MAU har i de to siste årene vaert så heldige å ha Martin Hemmer som trener for de eldste utøverne. Han er en knallgod trener som har vaert i Norgeselit­en i flere år, og er en av trenerne for det norske kvinne landslaget. For Andreas har alt dette gitt gode resultater. Han er blitt mye tøffere på sykkelen og tar stadig nye steg.

Med til EM

I 2018 har det vaert 4 Norges Cup løp. To i Skiptvedt og to i Bergen. Andreas har vunnet 3 av løpene og har 1 andreplass. Han leder dermed sammenlagt før siste løp som er i Oslo 9. september. Da er det bare å krysse fingrene for at han klarer å holde fokus og vinne Norges Cupen for ungdom sammenlagt 2018!

I begynnelse­n av juli var Andreas med Team Vold Gunvaldsen til EM i Frankrike som minder. Dette gav mersmak og da han ble spurt igjen om å bli med til nye EM runder i Italia og i Belgia, så sa han ja til det. Og her hadde han selv også anledning til å kjøre i klassen Youth Internatio­nal. Han fikk ett par uker på seg til å trene på å kjøre «non-stop» for det må de utenlands. Det har Andreas ikke gjort tidligere, så det var det som var den største utfordring­en i EM. Han fikk god minderhjel­p av brødrene Gunvaldsen og det gikk over all forventnin­g. I Italia i sitt første EM løp for ungdom, ble han nummer 10. Nå i helgen, kjørte de i Belgia. Han var ikke så nervøs denne gang, men sommerfugl­ene var på plass. Andreas kjørte veldig bra og her gikk han opp enda 2 plasser og endte på en utrolig 8. plass. Han er veldig godt fornøyd med debuten i EM-mesterskap!

Det neste som kommer nå er Nordisk mesterskap i Gøteborg siste helgen i august, deretter Regionsløp i Grimstad 2. september, siste runde i Norgescupe­n og NM individuel­t i Oslo, Regionsløp i Kristiansa­nd og tilslutt lag NM i Gjerstad siste helg i september. Så det blir en travel høst, men Andreas er klar og gleder seg til resten. ▶

?? FOTO: PRIVAT ?? TIL TOPPS: Andreas Jørgensen gikk helt til topps i første runde av Norgescupe­n, som ble kjørt i Skiptvedt.
 ??  ?? NORDISK NESTE: Neste konkurrans­e på programmet for Andreas Jørgensen er Nordisk mesterskap i Gøteborg. Foto: Privat