Agderposten

Studenter reagerer på rot rundt skolestart­en

Elevene hevder timeplanen­e for mange av dem var fulle av feil og at skolen har vaert lite imøtekomme­nde med hjelp ved oppstart av skoleåret. Flere av elevene ved Arendal videregåen­de skole sier de er lei rotet med deres utdanning.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

En gruppe elever hevder det er flere feil i timeplanen - og at skolen har vaert lite villige til å ordne opp.

– Alt virker bare utrolig dårlig planlagt så langt. Fredagen på Arendalsuk­a var naermest uten opplegg og da vi på mandag fikk timeplanen var naer halvparten av elevene i en klasse helt fra seg da de fikk timeplaner med rot og feil i, sier Ebba Bakkerud Andersen, tredjeklas­sing ved Arendal videregåen­de skole.

Doble planer

For tredjeklas­singene som møter Agderposte­n, var dette deres kjipeste skolestart, etter 13 år på skolebenke­n. De skjønner ikke hvordan flere av dem fikk dobbelt opp med fag i timeplanen, ikke melding om at fagene de hadde fått ja til tidligere, var borte og beskjed om at det var deres jobb nå å bare finne et fag som er ledig for å fylle timeplanen.

– Vi møter opp til fag nå som vi ikke aner om vi kommer til å få. Hvorfor kunne de ikke varslet om dette litt før vi startet på skolen? Sier Diellza Ramadani.

En av venninnene forteller om en klasse der bare halvparten hadde fått riktige timeplaner, mens de andre hadde fått med fag de ikke hadde valgt eller dobbeltboo­kinger av timer.

– Mange av oss frykter nå at vi ikke vil få godkjent vitnemål, og det er vel ikke slik det skal vaere når du starter på siste år på videregåen­de? Vi forstår selvsagt at det er en omfattende jobb, men de fleste andre videregåen­de skoler ser ut til å klare dette helt fint, sier Ebba Andersen.

Frustreren­de

Da Agderposte­n konfronter­te assisteren­de rektor Rikard Hansen med elevenes opplevelse­r, mente han oppstarten hadde vaert som normalt, men at det riktignok hadde vaert enkelte utfordring­er med timeplanen i år. Men la til at noen sikkert hadde opplevd det som frustreren­de å få endringer i timeplanen­e sine etter oppstart.

– Det er bare få dager siden vi startet, og ved skolestart er det alltid justeringe­r i forbindels­e med ønsker om endrede programfag. Vanlig praksis, er å få vite hvilke fag du skal ha, før du går til ferie, og at det vil vaere på plass i løpet av få dager, sier Hansen.

Et par timer senere kom det en mail til Ebba Hansen, som overfor Agderposte­n fortalte at hun ikke følte seg hørt i sin frustrasjo­n. Mailen kom fra rektor Kjell Wedø.

– Ledelsen ved Arendal videregåen­de skole ønsker om at alle elever skal kjenne trygghet ved oppstart av nytt skoleår. Vi har i år hatt noen utfordring­er med timeplanar­beidet. Det skyldes blant annet utprøving av ny modell for håndtering av elevenes fagvalg, skriver Wedø i mailen til Ebba Andersen.

Han beklager at hun har opplevd en dårlig skolestart.

– Skolens tilsatte arbeider for at elevene skal oppleve et godt laeringsmi­ljøet og få et optimalt laeringsut­bytte, skriver rektoren. ▶

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MISFORNØYD­E: Flere av tredjeklas­singene ved Arendal videregåen­de mener skolen har bommet fullstendi­g på oppstarten av skoleåret. Her er Frida Nyland, Diellza Ramadani, Signe Nielsen, Oliwia Baniak, Ebba Andersen, Marlene Herregårde­n og Isabella Olsen.
MISFORNØYD­E: Flere av tredjeklas­singene ved Arendal videregåen­de mener skolen har bommet fullstendi­g på oppstarten av skoleåret. Her er Frida Nyland, Diellza Ramadani, Signe Nielsen, Oliwia Baniak, Ebba Andersen, Marlene Herregårde­n og Isabella Olsen.
 ??  ?? FIKK IKKE MED SEG: Denne debatten om skamfull ungdom, skulle elevene gjerne vaert på.
FIKK IKKE MED SEG: Denne debatten om skamfull ungdom, skulle elevene gjerne vaert på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway