Agderposten

Vil videreføre historien til undertøysb­utikken

Kundene fortvilte da Veslas Boutique i Grimstad stengte dørene. Nå overtar nye eiere og lover å videreføre historien til den populaere butikken.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Vesla’s Boutique har vaert et kjent og kjaert navn for mange av Grimstads innbyggere i mange år. Folk har kommet utenbys fra for å handle undertøy hos Veslemøy og Lise Simmons.

Ga seg etter 20 år

Men etter 20 år var det nok.

«Det sies at alt har sin tid, og fredag 1. Juni starter dessverre slutten for et fantastisk eventyr av en undertøysb­utikk, Veslas Boutique» kunne innbyggern­e lese på Grimstad Min Bys Facebook-side 31. mai.

Da hadde nemlig Lise bestemt seg for å prøve pensjonist­tilvaerels­en, og Veslemøy ønsket nye utfordring­er.

– Mamma pensjonere­r seg, hun er 73 år, og det går ikke lenger. Jeg har hele tiden tenkt at det er oss to, jeg vil ikke drive videre uten mamma. Vi er et team, og vi har drevet på lenge. For oss er dette riktig å gjøre nå, fortalte Veslemøy Simmons til Grimstad Adressetid­ende, som først omtalte saken den gang. Det ble ikke godt mottatt av den trofaste kundegrupp­en. Derfor ble gleden desto større da det nylig ble kjent at butikken åpner dørene igjen, denne gangen med andre eiere og et nytt fjes bak disken.

– Etter at det ble kjent at vi skulle legge ned Veslas, kom folk bort til meg på gaten og gråt fordi de var så lei seg. Når det nå har blitt kjent at butikken fortsetter kommer det også folk bort til meg og gråter fordi de er så glade. De er også veldig glade for at det er noen lokale som skal drive det videre, sa Veslemøy Simmons til Grimstad Adressetid­ende nylig.

Tilfeldig idé

Til Agderposte­n sier Elisabeth Nor Grosvold, som sammen med ektemannen Frank Grosvold overtar butikken midt i Storgata at det hele skjedde litt tilfeldig. Hun har selv vaert kunde i undertøysb­utikken i mange år, for «kvinnekrop­pene er forskjelli­ge og det er ikke alt man kan gå i en kjedebutik­k og handle» som hun selv sier.

– Å nei, skal de slutte, var min første tanke da jeg så det, forteller Grosvold.

Mannen lurte på om det ikke kunne vaere interessan­t for kona å videreføre butikken, da hun nylig hadde slutten i butikkjobb­en på Jernia etter 13 år.

Og da ekteparet satt på Apotekerga­arden, restaurant­en like over gata, og kikket ned, begynte de for alvor å leke med tanken.

– Det endte med at jeg gikk inn til Veslemøy og Lise og snakket med dem, og de tente på ideen. Vi satt sammen i møter, og det ble til at vi kjøpte butikken, sier Elisabeth Nor Grosvold entusiasti­sk til Agderposte­n.

– Det er jo en ettertrakt­et butikk og en butikk mange ville savne. Jeg tenkte at hvorfor ikke gå mot strømmen og starte opp igjen, fortsetter hun.

Siden har Grosvold «gått i laere» hos de to erfarne undertøysf­orhandlern­e. Det har blitt besøk på Oslo Fashion Week – der badetøyet for neste sesong ble plukket ut. Og fredag åpnet altså dørene igjen – nesten tre måneder etter at Lise og Veslemøy Simmons ga seg.

Mye jobb

Grosvold er klar over, og forberedt på, at det blir mye jobbing fremover. Inntil videre skal hun stå alene i butikken og ekspedere kunder mens mannen bistår med det økonomiske, men hun ser ikke bort fra at det blir behov for en ekstrahjel­p eller to når høysesonge­r som jul og sommer naermer seg. Utvalget blir det samme som før, lover Grosvold, som fortsatt har mye å laere om undertøy og alt som følger med kundebehan­dlingen der.

– Undertøyet kommer i mange varianter og fasonger, så jeg har masse å laere. Men det tar jeg på strak arm, sier Grosvold optimistis­k.

Hun har fått mange positive tilbakemel­dinger fra publikum, og mange ønsket å snikhandle før den store åpningsdag­en fredag.

– De har sett meg jobbe i butikken og vil inn og handle. Da har jeg dessverre måtte be dem vente til fredag, ler Grosvold.

– Jeg er veldig spent. Jeg gleder meg og vet at det blir masse jobb, men det blir bare gøy, avslutter den ferske butikkinne­haveren. ▶

 ??  ??
 ??  ?? SAMME UTVALG: Den populaere undertøysb­utikken vil fortsatt tilby undertøy og badetøy.
SAMME UTVALG: Den populaere undertøysb­utikken vil fortsatt tilby undertøy og badetøy.
 ??  ?? TAR OVER: Elisabeth Nor Grosvold tar over og gleder seg veldig.
TAR OVER: Elisabeth Nor Grosvold tar over og gleder seg veldig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway