Agderposten

Rykende uenige om Arendalsuk­a

De fikk beskjed om å starte tre dager før de andre elevene for å vaere med på Arendalsuk­a. De hevder de endte opp med en dag fylt av venting og lite politikk. Elevene og skolen er rykende uenig om hva som gikk galt under Arendalsuk­a.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Arendal og Sam Eyde videregåen­de skoler hadde søkt og fått ja fra fylkeskomm­unen til å starte skolen tidligere for at elevene skulle delta under Arendalsuk­a. Forutsetni­ngen var et solid opplegg. Det føler flere av elevene de ikke fikk.

– Ledelsen kalte oss «de heldige utvalgte», men da vi møtte opp 8.30 var det ikke noe opplegg for oss, bare rot og vandring fra sted til sted, der lite eller ingenting skjedde, forteller Isabella Olsen. Flere av medelevene nikker gjenkjenne­nde og fyller på med detaljer.

Innen de fikk gå fra skolen klokken 13.30, var det bare ett kort foredrag elevene hadde fått med seg, ifølge dem.

– Vi skulle visst gått en demokrati-sti, men den var ikken der, sier Ebba Andersen.

Arendalsuk­a hadde lagt opp til 17 arrangemen­ter gjennom fredagen for elevene fra Arendals skoler. De fleste fikk med seg et mer eller mindre fullverdig tilbud. Men for noen krasjet det fullstendi­g, forteller elevene.

Skolens ansvarlige for opplegget, Haldor Berge, mener elevene tar feil.

– Alle elevene var i grupper med laerere og hadde klare timeplaner. Det eneste jeg vet ikke ble fulgt opp, var demokratis­tien, der kommunikas­jonen med Arendalsuk­a feilet, sier Berge. Han mener elevene ikke har fulgt godt nok med på beskjedene som er gitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway