Agderposten

Bål kom ut av kontroll

Sykkelture­n for følget på fem fra Fevik ble litt annerledes enn de hadde tenkt seg da de kom over brannen i Froland søndag ettermidda­g.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Like etter klokken halv to søndag ettermidda­g fikk politiet melding om krattbrann i Froland.

Beskjeden fikk de av innringer Rune Mathias Eriksen fra Fevik, som sammen med Marianne Nyvold, Nina Naess, Camilla Tønnessen Eriksen og Olav Nyvoldvar var ute på sykkeltur denne søndagen.

– Vi så det egentlig først da vi var på Bøylefoss, men tenkte ikke mer over det da. Vi antok at det var noen som brant bråte eller lignende, forteller Eriksen.

Men da sykkelfølg­et kom naermere og passerte Hersel gård, var det noe mer dramatisk enn de først antok.

– Vi så flammene slikke opp og skjønte at det kanskje var det vi hadde sett tidligere. Siden vi ikke så folk i naerheten og det brant i alle retninger, gikk vi til naermeste hus, forteller Eriksen.

Vind

Fortsatt antok følget at det kun dreiet seg om en kontroller­t brann som brannvesen­et hadde fått melding om. Men i naermeste hus, som var Hersel gård, var det ingen hjemme, så Eriksen ringte brannvesen­et. Med dem på tråden tok han turen opp i terrenget, og der brant det godt på alle kanter.

– Hadde vinden tatt litt tak, vet jeg ikke helt hva som hadde skjedd. Det var heldigvis snauhogst rundt og et stykke ned til gården, så brannen hadde nok ikke nådd ned dit, sier Eriksen.

Sammen med Østre Agder brannvesen rykket politiet ut til stedet der det brant.

Anmeldes for ulovlig brenning

Politiet rykket også ut til stedet, og det viste seg at det var bålbrennin­g av søppel som hadde kommet ut av kontroll.

– Det var god kontroll på brannen, men det var snakk om brenning av avfall som ikke skal brennes, forteller operasjons­leder Øyvind Hegland.

Den eller de ansvarlige vil dermed bli anmeldt for båbrenning og for brenning av ulovlig avfall, og saken etterforsk­es videre.

Politiet visste ikke søndag kveld hvem som sto bak bålbrennin­gen, eller om dette har tilknytnin­g til gården like ved.

– Det fremkommer ikke av informasjo­nen jeg har her. Neste skritt blir å avhøre vedkommend­e som har brent avfallet, avslutter Hegland. ▶

 ?? FOTO: DRONEFOTO HOMDAL&LARSEN AS ?? BRANN I TERRENG: Om lag fem mål terreng brant ved Hersel gård i Froland søndag ettermidda­g.
FOTO: DRONEFOTO HOMDAL&LARSEN AS BRANN I TERRENG: Om lag fem mål terreng brant ved Hersel gård i Froland søndag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway