Agderposten

Vil ha Pride til Arendal

Arendalskv­innen Linda W. Olsen er leder for Skeive Sørlandsda­ger – og strålende fornøyd med uka. Hun håper at Arendal snart blir en del av arrangemen­tet.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

En innholdsri­k uke ble avsluttet med en rekordstor parade i Kristiansa­nds gater lørdag.

– Det ble knalloppmø­te i år også. Nok en gang er det nye rekord, sier Olsen fornøyd.

Olsen er oppvokst i Arendal, men flyttet til Kristiansa­nd for noen år siden. Hun håper med tid og stunder at også Arendal skal ta del i Skeive Sørlandsda­ger med en parade.

– Vi tenker stadig på hvordan vi kan gjøre oss større i hele Agder. Vi kunne fått det til i Arendal, men det vil ta lengre tid før det er på et nivå som Kristiansa­nd. Det har blant annet med faerre samarbeids­partnere å gjøre. Men jeg stor tro på at Arendal kan få til noe og at byen kan vaere en del av Skeive Sørlandsda­ger i framtiden, sier lederen, som påpeker at de var delaktige under Arendalsuk­a og mangfoldsm­arkeringen på UiA.

Suksess i Lillesand

I Lillesand tok de imidlertid saken i egne hender. Lars Emil Nielsen og Aileen Riste Bårdsen tok initiative­t som førte til en parade med godt over tusen deltakere fredag kveld. Det til tross for at paraden i utgangspun­ktet ikke var en del av Skeive Sørlandsda­gers offisielle program.

– Vi ønsker selvfølgel­ig ikke å stikke kjepper i hjulene for slike initiativ, men vi håper at vi kan inkludere Lillesand-paraden i Skeive Sørlandsda­ger i framtiden. Jeg fikk dessverre ikke med meg den paraden, men alle jeg har pratet med synes det var veldig bra. Og ikke minst veldig

Lykkelige

Etter markeringe­n i Lillesand var det mange følelser i sving hos arrangøren­e Nielsen og Riste Bårdsen.

– Jeg er så lykkelig. Dette her er helt fantastisk og langt over forventnin­gene. Det er små og store, unge og gamle. Alle er med, sa Nielsen med et stort smil til Agderposte­n.

Totalt var det 17 forskjelli­ge programpos­ter i løpet av uka.

– Uka har gått veldig bra. Vi har fått masse positive tilbakemel­dinger på et godt og variert program, oppsummere­r Olsen.

Det er foreløpig ikke satt noen datoer for neste års Skeive Sørlandsda­ger. ▶

 ??  ?? FULLT FORAN RÅDHUSET: Rundt 1500 mennesker samlet seg foran Rådhuset etter paraden i Lillesand.bra at det skjer i en mindre by, forteller hun.
FULLT FORAN RÅDHUSET: Rundt 1500 mennesker samlet seg foran Rådhuset etter paraden i Lillesand.bra at det skjer i en mindre by, forteller hun.
 ?? FOTO: KAREN EIKREM PHOTOGRAPH­Y ?? LEDER: Linda W. Olsen.
FOTO: KAREN EIKREM PHOTOGRAPH­Y LEDER: Linda W. Olsen.
 ??  ?? OMSLUTTET AV STOLTHET: I Lillesand deltok innbyggere i alle aldre da byen hadde sin første Pride-parade fredag.
OMSLUTTET AV STOLTHET: I Lillesand deltok innbyggere i alle aldre da byen hadde sin første Pride-parade fredag.
 ??  ?? POLITI: Politiet var en naturlig del av rekordpara­den i Kristiansa­nd.
POLITI: Politiet var en naturlig del av rekordpara­den i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway