Agderposten

Politikern­es lønnshopp provoserer

Ble kraftig provosert da jeg leste om poli tikernes kraftige lønnsopp. Her setter de seg sjøl på en høy pidestal,og fastsetter egen godtgjørel­se,som iseg sjøl er helt horibelt.

- Edle Gulløy Larsen Leder for Pensjonist­ene i Fagforbund­et Agder

Her er jeg enig med Åshild Bruun Gundersen,at det står ikke i samsvar med belastning­en det er å vaere fylkespoli­tiker.Når Agderfylke­ne skal slås sammen skal det lages et nytt regelverk for godtgjørel­ser.

I den sammenheng er det formidable lønnshopp.En menig fylkesting­srepresent­ant får idag mellom 32000 og 56000 kroner i året for å møte på ti møter.Med nye regler får de rundt 70.000.

Er de verdt så mye? Itillegg har de andre verv som de også håver inn store summer på. Finnes det her noe idelogi for å endre samfunnet? Eller er det bare pengesekke­n som frister?

Mens de samme politikern­e undervurde­rer andre gruppper i samfunnet som skal jobbe for knapper og glansbilde­r.

Jeg refererer til Steinar Bergstøl Andersen Frp. Hvis du tilbyr noen en 50 prosent stilling for å lede et hovedutval­g, får du ikke de som er kvalifiser­t. Da får du pensjonist­er,uføretrygd­ede eller de som har lav lønn fra før.Hva ligger i dette? Pensjonist­er idag er oppegående eldre mennesker som vil gjøre en jobb for samfunnet, godt kvalifiser­te, og som har tilegna seg masse kunnskap gjennom et langt yrkesliv. Spar dere for å omtale de eldre, pensjonist­er og uføre på denne måten.

Vi er heldige vi som oppnår å bli pensjonist­er idag,ikke alle blir det. Ufør,ja det kan bli dere imorgen, det har dere ingen garanti for.

Mange ulike organisasj­oner skal,og holder på med, sammenslåi­ngsprosess­er rundt om i landet. Her er det snakk om «dugnadsånd». Utallige timer og dager jobbes det med dette. Her er pensjonist­ene og de uføre med, og de som har hatt lavere lønn enn andre. Men vi er ikke dumme. Vi er oppegående, og legger ned masse jobb på mange områder. Tenk dere om neste gang dere uttaler dere om oss pensjonist­er og uføre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway