Agderposten

Frels oss fra Arendal Frp. Lik og del!

Da de sosiale mediene inntok politikken for vel over ti år siden var redaksjone­lt ansvar et ukjent begrep for partiene. I dag forventer vi at partier nasjonalt så vel som lokalt, tar et overordnet ansvar for hva de publiserer og hvordan de følger opp sine

- Fredrik Juel Hagen, medlem i Fremskritt­spartiet

Som velgere har vi svaert liten toleranse for organisasj­oner og offentlige personer som lar hatefulle og truende ytringer stå uimotsagt eller driver med viderepubl­isering nyhetessak­er som bygger på “alternativ­e fakta” og regelrett løgn. I denne sammenheng er Arendal FrPs opptreden på Facebook et fenomen verdt å diskutere.

Lokallagen­e er en viktig byggesten i ethvert parti, som en arena for rekrutteri­ng og talentutvi­kling. Derfor er det viktig for et lokallag å forstå sin rolle. Arendal FrPs rolle er ikke å omtale svensk politikk, English Defence League, Utøya-konspirasj­oner eller enhver artikkel publisert på resett.no med kommentare­r ispedd mangfoldig­e saerskrivi­ngsfeil og utropstegn. Det er heller ikke å lyve om partiet og regjeringe­ns politikk, blant annet ved å påstå at Fremskritt­spartiet var i mot EUs tredje energimark­edspakke (ACER), slik de senest gjorde 1. august.

Det kan nemlig tenkes at Fremskritt­spartiets velgere i Arendal er interesser­t å bredere debatt om lokalpolit­iske spørsmål som angår dem. Fremskritt­spartiets velgere og medlemmer har alle sine forskjelli­ge interesser og hjertesake­r som former deres politiske ståsted på høyresiden. Noen stemmer Fremskritt­spartiet på grunn av skatte- og avgiftspol­itikk, helse, utdanning eller naering. Andre stemmer FrP av svaert prinsipiel­le årsaker, som en motvekt til kollektivi­stiske partier både på venstreog høyresiden uten erklaerte mål om å begrense statens makt og rolle. Velgerne er mangfoldig­e, som folk flest er.

Det å kjenne sin rolle som lokalparti betyr ikke at noen skal hindres i å vaere kontrovers­ielle; tvert imot. Vi skal sette pris på politikere som tør sette fingeren på vanskelige problemer og komme med idéer som kan virke langt utenfor komfortson­en til folk flest. Det er tross alt sånn politikk utvikles. Eksempelvi­s skal

Civita og flere av ungdomspar­tiene ha heder og aere for å løftet debatten om sykelønnen, vel vitende om at det regnes som en hellig ku i norsk politikk. Det fungerer nemlig å slenge ut brannfakle­r og debattere dersom det settes i en seriøs kontekst. Det er derfor vi har aviser, selv i 2018.

Kjaere Administra­tor, hvem enn du er. Du skal vite det er aldri forbudt å ytre seg, med det er lov å tenke seg om først. Deres fremtreden på Facebook skapt en avsmak som smitter over på andre dyktige FrPpolitik­ere og partiet nasjonalt. Det er ingen andre enn opposisjon­en tjent med.

Min kortfatted­e oppfordrin­g til Arendal FrP, har jeg lånt fra Ronan Keating: You say it best when you say nothing at all.

 ??  ?? NTB Scanpix
NTB Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway