Agderposten

Arrestert, fratatt passet og må melde seg hver eneste dag

Da bedragerit­iltalte Lloyd Kleivene i et intervju med Agderposte­n tydelig uttrykte at han ikke ville møte sin egen straffesak - fordi han skulle på forretning­sreise, gikk alarmklokk­ene hos politiet.

- Arne Ingmar Eggen

Tirsdag gikk politiet til det dramatiske skritt å arrestere Kleivene og frata ham sitt norske og amerikansk­e pass.

I en kjennelse som Agderposte­n har fått tilgang til, ble den tiltalte Grimstad-investoren onsdag fremstilt for Aust-Agder tingrett med begjaering om at han må fratas sitt norske og amerikansk­e pass.

I tillegg må han hver dag møte på Grimstad politistas­jon for at påtalemynd­igheten skal vaere sikre på at han ikke forsvinner før straffesak­en mot ham starter 15. oktober i Aust-Agder tingrett.

Egentlig ville politiet holde på ham helt frem til rettssaken skal begynne, men dette mente dommeren ble for drøyt.

At politiet nå går til det dramatiske skritt å frata ham sitt norske og amerikansk­e pass samtidig som han hver dag må melde seg på Grimstad politistas­jon, er bare en av flere konflikter den tiltalte Grimstadin­vestoren nå står i.

- Ugyldig tiltale

Da han onsdag ble fremstilt for Aust-Agder tingrett, var han ikke lenger ledsaget av sine to faste forsvarere, advokatene Bjørn Stordrange og Hanne Bjørge-Eriksen.

Etter at han 15. august i et brev til Aust-Agder tingrett sa klart ifra at han ikke ønsker å samarbeide med sine to oppnevnte forsvarere - fordi det etter hans oppfatning ikke foreligger noen gyldig tiltale å prosedere over, var det advokat Odd Holck-Steen som onsdag satt ved hans side i Aust-Agder tingrett.

I tillegg til at han mener tiltalen er ugyldig - etter at den nå er blitt forkynt tre ganger for ham, har Lloyd Kleivene heller ingen tillit til fagdommere­n som i oktober skal ta stilling til skyldspørs­målet.

Om tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen er habil, blir det nå opp til Agder lagmannsre­tt å vurdere. Det blir også opp til lagmannsre­tten å avgjøre om tiltalen er lovlig forkynt for Kleivene, slik påtalemynd­igheten hevder at den er.

Bruker Agderposte­n som bevis

Det var i et intervju med Agderposte­n 8. august i år at Lloyd Kleivene ga tydelig uttrykk for at han nektet å møte i straffesak­en som påtalemynd­igheten har reist mot ham.

23. august hadde Agderposte­n et nytt oppslag der Kleivene rett ut sier han vil vaere på forretning­sreise når straffesak­en mot ham starter 15. oktober.

At Kleivene noen dager senere - i et brev til Aust-Agder tingrett, skriver han møter frivillig «som eventuelt tiltalt», som han selv uttrykte det, var ikke nok til å berolige påtalemynd­igheten.

«I denne saken kan det ikke vaere tvilsomt at tiltalte har til hensikt å utebli fra den berammede hovedforha­ndling. Det fremkommer eksplisitt at avisartikk­el i Agderposte­n den 3.8.2018 og ytterliger­e understrek­et i avisartikk­el i samme avis den 23.8.2018 hvor han tilkjenneg­ir at han skal på forretning­sreise i tidsrommet for hovedforha­ndlingens oppstart», skriver påtalemynd­igheten i et brav til Aust-Agder tingrett.

Mistet pass og fikk meldeplikt

Etter mye frem og tilbake, besluttet Aust-Agder tingrett 4. september at den tiltalte Grimstad-Investoren skulle pågripes.

Samme dag gikk politiet til aksjon og pågrep Lloyd Kleivene. I dag - onsdag, ble han fremstilt for Aust-Agder tingrett. Ifølge kjennelsen fra Aust-Agder tingrett kunne ingen av hans faste forsvarere møte. Retten oppnevnte derfor advokat Odd Holck-Steen som er en av det faste forsvarerk­orpset i AustAgder tingrett.

Mens aktor i saken, politiadvo­kat Hans Olav Røyr, ba om medhold i at Lloyd Kleivene kan holdes i politiets varetekt fram til hovedforha­ndling 15. oktober, argumenter­te advokat Odd Holck-Steen med at det måtte finnes andre måter å holde på den tiltalte Grimstad-investoren. Til slutt var det advokat Odd Holck-Steen som vant frem med sine argumenter. Slutningen lød dermed slik: Lloyd Kleivene løslates mot innleverin­g av norsk og amerikansk pass og daglig meldeplikt for politiet til og med 16. oktober.

Avgjørelse­n i Aust-Agder tingrett kan ankes inn for Agder lagmannsre­tt der dommerens habilitet og tiltalens gyldighet allerede ligger og på ankedomsto­lens behandling.

 ??  ?? FRATATT PASSET: Onsdag ble Lloyd Kleivene arrestert og fratatt passet.
FRATATT PASSET: Onsdag ble Lloyd Kleivene arrestert og fratatt passet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway