Agderposten

Vil straffe barn under 15 år med FOTLENKE

For å bekjempe gjengkrimi­naliteten i Oslo, foreslår Kriminalom­sorgens Yrkesforbu­nd at unge kriminelle kan sone med elektronis­k kontroll.

-

Hvis forslaget fra Kriminalom­sorgens Yrkesforbu­nd (KY) får gjennomsla­g, betyr det at barn under 15 år kan straffes med fotlenke, melder Fri Fagbevegel­se.

I sommer gikk Oslo-politiet ut i Dagbladeto­g fortalte at unge kriminelle under 15 år står bak grov vold, narkotikak­riminalite­t og ran. Erfarne politifolk, blant andre Geir Tveit, leder for politiets forebyggen­de avdeling i Oslo sentrum, ønsket seg ungdomsfen­gsel for å håndtere ekstreme tilfeller av ungdomskri­minalitet.

Knut Are Svenkerud, leder i KY, tar i et forslag sendt til Justisdepa­rtementet i stedet til orde for at unge kriminelle kan bruke fotlenke.

– Elektronis­k kontroll som et forebyggen­de tiltak vil vaere mindre inngripend­e, samtidig som det vil gi en større sannsynlig­het for å lykkes enn ved å plassere mindreårig­e i en lukket institusjo­n eller fengsel, sier Svenkerud.

«Personer som baerer elektronis­k kontroll med GPS vil sannsynlig­vis ikke vaere velkommen til å delta i gjengaktiv­iteter», skriver KY-lederen i forslaget.

KY har ikke tatt stilling til en nedre aldersgren­se, men de åpner opp for at barn under 15 år kan straffes med elektronis­k kontroll. De mener det må vaere opp til domstolene å bestemme om barn skal sone med fotlenke.

(©NTB)

 ??  ?? FOTLENKE FOR BARN: Forslag fra Kriminalom­sorgens Yrkesforbu­nd.
FOTLENKE FOR BARN: Forslag fra Kriminalom­sorgens Yrkesforbu­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway