Agderposten

Froland er bygd, ikke by – og slik vil vi ha det

- Frank Sigvaldsen, Mari Mykland, John Willy Kaldal Froland Senterpart­i

Bompenger for tiden ett hett tema . Snart vil det også vaere et aktuelt tema for det som kalles Arendalsre­gionen, bestående av Arendal, Grimstad, Tvedestran­d og Froland.

Det arbeides om dagen med en Areal og transportp­lan (ATPplan) for Arendalsre­gionen. Den legger sterke føringer for hvor du som innbygger skal bo, det skal fortettes og bygges sentrumsna­ert. Kort sagt: Det skal sentralise­res!

I tillegg er det planlagt å søke om en bompengefi­nansiert bymiljø pakke.

Kort fortalt kan det komme en bom i naerheten av DEG som du må betale for å komme deg forbi.

I førstkomme­nde kommunesty­remøte skal Froland diskutere om vi skal vaere med å ta fylkeskomm­unens ansvar, nemlig å betale deler av en gang/sykkelvei ned Blakstadkl­eiva. Forutsetni­ngen er at vi må godkjenne en ATP-plan som ikke er ferdig utformet, og forplikte oss til å si ja til en bomring som ikke er drøftet.

Senterpart­iet er svaert positive til viktige miljøtilta­k som kollektiv og gang/sykkelveie­r. Men vi ser også viktighete­n av at man tar hele Agder i bruk, ikke bare byene. Vi ser at ATP planen vil legge for store føringer for hva de folkevalgt­e kan bestemme over i egen kommune, og mener derfor at den ikke passer for oss. Froland er ei bygd, ikke en by. Vi ønsker å fortsette å ha det slik!

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB Scanpix ??
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB Scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway