Agderposten

Hvorfor snakke stygt om andre når dere skal presentere dere for studenter?

- Line Ostad, Medlem av kommunesty­ret i Grimstad for Høyre

Denne høsten begynte jeg å studere sykepleie på Universite­tet i Agder. I en av de aller første forelesnin­gene våre ble Fagforbund­et og Norsk Sykepleier­forbund invitert inn for å snakke til oss om fordelene med å bli studentmed­lem i fagforenin­gen deres. Norsk Sykepleier­forbund fortalte oss om hvor mange medlemmer de hadde og at vi skulle få gratis uniform og en håndbok som inneholdt prosedyrer vi burde kunne i praksis.

For å skille seg ut valgte Fagforbund­et å bruke anledninge­n til å fremheve deres politiske engasjemen­t, og brukte et bilde av en ruin av et hus for å tegne et skremmebil­de av hvordan Norge vil se ut om Fagforbund­ets politiske motstander­e får styre landet vårt.

Jeg studerer ikke bare sykepleie, jeg er også medlem av Kommunesty­ret i Grimstad for Høyre. Jeg har blant annet jobbet for gratis SFO til familier med dårlig råd, bedre rutiner i mobbesaker, bedre skolehelse­tjeneste og bedre samarbeid mellom skoler og barnehager. Når jeg satt og hørte på presentasj­onen til Fagforbund­et var inntrykket jeg satt igjen med at Fagforbund­et ikke ønsket meg som medlem, og at de mente at jeg som Høyre-medlem ikke ville landet vårt like godt som de ville.

Fagforbund­et er det største LO-forbundet, med 365 000 medlemmer nasjonalt. LO er den største fagforenin­gen, med 920 000 medlemmer. Dere er store, viktige aktører i arbeidsliv­et, både på nasjonalt nivå og i regionen vår. Hvorfor føler dere et behov for å snakke stygt om andre når dere blir invitert til å presentere dere for studenter? Finnes det ikke bedre argumenter for hvorfor unge studenter burde bli medlem i organisasj­onen deres?

Høyre ønsker et godt, trygt arbeidsliv og anser trepartssa­marbeidet som en viktig del av dette. Vi ønsker en høy organisasj­onsgrad, noe LO og Fagforbund­et også har uttalt at de ønsker. Organisasj­onsgraden i Norge synker, kan det vaert fordi det er flere enn meg som ikke føler seg velkommen i Fagforbund­et og andre LO-forbund? Kan det vaere fordi det er flere enn meg som får en dårlig smak i munnen ved tanken på å vaere medlem av en organisasj­on som heller vil snakke ned andre enn å snakke positivt om hva de selv får til?

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB Scanpix ??
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway