Agderposten

ØIF-trener risikerer en uke med Vålerenga-drakt

ØIF-trener Marinko Kurtovic går tydeligvis ikke av veien for et godt veddemål. I onsdagens cupkamp mot Vålerenga står det mye på spill for treneren.

- HÅNDBALL Øystein Bjerkestra­nd

– Dersom vi vinner må Marinko gå med Vålerenga-drakt døgnet rundt i ei uke. Ender det derimot med ØIF-seier har jeg lovet å installere varmepumpe hos familien Kurtovic i Sandefjord, avslører Vålerenga-trener Truls Wettergree­n overfor Agderposte­n.

Det er ikke mer enn en drøy uke siden Kurtovic måtte ta straffen for et annet veddemål. Da endte det hele med at Kurtovic som er Tottenham-supporter, måtte gå en hel dag med Liverpool-drakt.

– Han (Wettergree­n) har stor tro på sitt eget lag og kom med forslaget. Jeg vil jo absolutt ikke gå med Vålerenga-drakt i en uke.

– Men i stedet det kan bli en litt varmere vinter?

– Skjer det, så skjer det. Da kan vi se om klubben kanskje trenger en varmepumpe, ler Kurtovic.

ØIF-treneren er samtidig tydelig på at veddemålen­e gjøres med et stort glimt i øyet.

– Det er bra vi trenere kan vaere litt tøffe mot hverandre og finne på litt slike ting.

Vil by opp til dans

Wettergree­n føler seg på sin side trygg på at Vålerenga kan by på kamp for et av landets beste lag, til tross for at laget rykket opp fra 2. divisjon i fjor og har startet sesongen med to tap.

– Det hadde vaert moro å by opp til dans og vise at vi kan spise kirsebaer med de store. Det er nok for tidlig ennå, men vi tror og håper nervene inntreffer hos ØIF. De har alt presset på seg. De må vinne, alt annet er en skandale, sier Wettergree­n.

Kurtovic er helt tydelig på at man ikke skal undervurde­re Vålerenga. ØIF har røket mot lag fra 1. divisjon tidligere.

– Hvis vi ikke er på nett, så blir det fort en ubehagelig kamp. Vi forbereder oss på samme måte som alle andre kamper, sier han. – Får ungguttene sjansen? – De får sjansen når de fortjener det. Mot Vålerenga starter jeg med det sterkeste laget vi har, så tar vi det derfra. Vi skal ikke undervurde­re noen. Hvis vi starter med ungdommer som ikke har spilt så mye fra start

Kjenner hverandre godt

Vålerenga-trener Wettergree­n, som er en god venn av Kurtovic, forteller at han har sett alt av ØIFs kamper denne sesongen. Han har lagt en plan for hvordan de rødsvarte skal slås på hjemmebane.

– Vi har lagt en taktikk som vi har stor tro på.

– Og du har klart å overbevise guttene om at det kan gå?

– Absolutt. Vi må ha stang inn på alt. Ballen er fremdeles rund, påpeker Vålerenga-treneren.

Kurtovic vet godt hva Wettergree­n står for som trener.

– Han er utrolig ambisiøs og er sterk i troen på at man kan velta alt. Han får spillerne sine til å gå gjennom en vegg for laget.

Vinneren av kampen går til kvartfinal­e i cupen. ØIF Arendal tok seg videre fra tredje runde etter seier mot KIF.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? TRYGG: Marinko Kurtovic kan gå en varm og behagelig vinter i vente dersom det blir seier mot Vålerenga.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N TRYGG: Marinko Kurtovic kan gå en varm og behagelig vinter i vente dersom det blir seier mot Vålerenga.
 ?? FOTO: ØIF ARENDAL ?? VEDDEMÅL: Det er ikke lenge siden Tottenham-supporter Marinko Kurtovic måtte gå med Liverpool-drakt . før, vil det gi blod på tann for Vålerenga-spillerne.
FOTO: ØIF ARENDAL VEDDEMÅL: Det er ikke lenge siden Tottenham-supporter Marinko Kurtovic måtte gå med Liverpool-drakt . før, vil det gi blod på tann for Vålerenga-spillerne.
 ??  ?? TROA: Truls Wettergree­n tror Vålerenga kan sjokkere.
TROA: Truls Wettergree­n tror Vålerenga kan sjokkere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway