Agderposten

– En katastrofe for Gjerstad

– Det vil vaere katastrofa­lt for Gjerstad dersom den nye E18-motorveien legges utenom Brokelands­heia. Det har vi vaert tydelige på fra start, og det står fast, sier ordfører Inger Løite (Ap).

- Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

Løite peker på den rivende utviklinge­n som har vaert på Brokelands­heia de siste 20 årene, med en masse butikker og annen naeringset­ablering, og nå etter hvert stadig mer boligbyggi­ng i det som er blitt det nye kommunesen­teret. Gjerstad kommune har investert 70–80 millioner kroner i infrastruk­tur på Brokelands­heia, og utviklinge­n har vaert helt basert på naerheten til E18, fremholder Gjerstad-ordføreren.

– E18 helt avgjørende

– Naerheten til E18 er helt avgjørende både for Brokelands­heias fremtid og for Gjerstad kommunes eksistens, fastslår ordføreren.

-Vi har 300 mennesker sysselsatt på Brokelands­heia per i dag, og dette tallet har vaert i sterk vekst, påpeker Løite. Som videre viser til at boligbyggi­ngen også har skutt fart de siste årene. Det er bygget ut boligfelt både øst og vest for handels- og naeringsse­nteret. Flere utbyggings­trinn er fylt opp, og nå er nye felt klargjort for videre boligbyggi­ng.

Da må planen på vent

Agderposte­n: Nå ha Nye Veier AS stått hardt på at de ønsker også en mer østlig korridor med i det videre planarbeid­et. De har jo snakket varmt om mer rette linjer for stamveiutb­yggingen. Har du ikke forståelse for at de vil ha med et bredest mulig beslutning­sgrunnlag i den videre prosessen?

Ordfører Løite: -Vi har stor forståelse for at man ønsker en rask beslutning­sprosess, men vi er samtidig helt klare på at vi ikke kan leve med at E18 legges utenom Brokelands­heia.

Agderposte­n:- Tror du den blå korridoren for en E18 utenom Brokelands­heia vil vaere med i plangrunnl­aget videre etter ordførermø­tet kommende fredag?

Ordfører Løite: -I så fall må vi sette denne delen på vent. Det er min jobb som ordfører å sørge for at E18 ikke legges utenfor Brokelands­heia. Det er noe Gjerstad kommune ikke kan leve med. Heldigvis har jeg alle de øvrige ordførerne med på at fremtidig E18 skal gå gjennom Brokelands­heia, sier Gjerstad-ordfører Inger Løite.

 ??  ?? AVGJØRENDE FOR GJERSTAD: – Vår eksistens og fremtid er helt avhengig av naerheten til E18, fremholder Gjerstad-ordfører Inger Halldis Løite (Ap). Til h. Arendals varaordfør­er Terje Eikin (KrF).
AVGJØRENDE FOR GJERSTAD: – Vår eksistens og fremtid er helt avhengig av naerheten til E18, fremholder Gjerstad-ordfører Inger Halldis Løite (Ap). Til h. Arendals varaordfør­er Terje Eikin (KrF).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway