Agderposten

Helseskand­alene viser at Ap har ført velgerne bak lyset

- Anders Kylland Gruppelede­r bystyret, FrP

Arbeiderpa­rtiet gikk til valg på å fjerne den såkalte stoppeklok­ka i eldreomsor­gen i Arendal. Fenomenet «stoppeklok­ka» var et uttrykk Arbeiderpa­rtiet selv forsterket under valgkampen i 2015 for å lure velgerne til å tro at løsningen på god eldreomsor­g ville komme til syne bare AP kom til makten i Arendal. Helseskand­alene i Arendal i det siste viser i all tydelighet at Arbeiderpa­rtiet har ført velgerne bak lyset.

Dessverre ser det ikke lystig ut fremover heller. Det brukes penger i øst og vest på alt annet enn eldreomsor­g og skole. Nå sist på et formidabel­t løft til kultur i sentrum. I tillegg er det nye planer for Lassens hus til 20 – 30 millioner. Flotte tiltak helt sikkert, men vi har ikke råd. Det skal videre ansettes personer for å utvikle festivalko­nsepter så som til tedX. Annonsen sto i Agderposte­n i forrige uke. Hvem har bestemt dette? Er det ordføreren eller er det rådmannen? Dette er ikke en kommunal oppgave. Uansett, noen må snart våkne opp. Ordfører Robert C Nordli og resten av hans bystyregru­ppe er helt på villspor hva angår prioriteri­nger så langt.

La oss håpe at budsjettpr­osessen nå i høst vil gi rom for endrede holdninger. Vi kan ikke skyve innbyggern­e foran oss ved å øke skatter, avgifter og øvrige gebyrer samtidig som det kuttes i eldreomsor­g og skole til fordel for kultur i sentrum. Vi trenger en plan for et løft i eldreomsor­gen. Vi trenger en strategi for å endre ressursbru­ken i skolen. Vi trenger å stikke hodene sammen i formannska­p eller bystyre for å se på muligheter for reduksjon i skatt og gebyrer samt en endring til holdninger for selvkostfi­nansiering av byggesøkna­der, infrastruk­tur og oppmåling for å nevne noe. FrP har ikke løsningen alene, men hittil har alle våre invitasjon­er til å sette oss sammen rundt bordet for å drøfte problemsti­llingene blitt avslått.

De fleste har sikkert forstått at den såkalte stoppeklok­ka som ordfører Robert C Nordli brukte for alt hva den var verdt før valget i 2015 var fiktiv. Det ordføreren nå må ta innover seg er at skandalene i eldreomsor­gen i Arendal ikke er fiktive. Arbeiderpa­rtiet har nå hatt tre år på seg til å løfte eldreomsor­gen i Arendal. Jeg venter fortsatt i spenning på hva som blir det neste, enda flere skandaler eller kommer det en ny bortforkla­ring fra Arbeiderpa­rtiets frontfigur­er i Arendal? Tiden vil vise.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway