Agderposten

Beste tall på seks år

Ikke siden august 2012 har Agderposte­n hatt høyere opplag enn nå. Og veksten fortsetter.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Halvårstal­lene fra Mediebedri­ftenes Landsforen­ing (MBL) var oppbyggend­e lesning for Agderposte­ns administre­rende direktør og sjefredakt­ør, Øyvind Klausen, og for alle andre som virker i mediehusen­e i Østregate og på Stoa.

– Det er en ny beregnings­måte for opplag, så tallene er ikke direkte sammenlign­bare, men et opplag på 19.395 som er registrert per 30. juni, må vi tilbake til august 2012 for å finne maken til. Og den gode utviklinge­n har fortsatt gjennom sommeren og høsten, forteller sjefredakt­øren fornøyd.

Han mener god og relevant journalist­ikk, med stort trykk på nyhetssake­r, men også dyptpløyen­de saker, har fått stor respons hos lesere.

– Vi ser det på engasjemen­tet vi får tilbake på sakene, og innleggene som også følger i etterkant av nyhetssake­ne vi har kjørt.

Både opplag og lesertall øker

Ikke bare opplaget øker, men lesertalle­ne har også en svaert fin utvikling, det gjelder saerlig de digitale publiserin­gsplattfor­mene.

Foruten et solid redaksjone­lt produkt, trekker Klausen også frem salgsarbei­det mot leserne som blir stadig mer målrettet og effektivt.

Dessuten er det svaert gledelig at abonnenten­e blir stadig yngre. Det er tendens som har forsterket seg den siste tiden, og nå er halvparten av de nye abonnenten­e Agderposte­n får, i aldersgrup­pen under 40 år.

– Det betyr at vi nå også igjen når gruppene i etablering­sfasen og barnefamil­iene, sier Øyvind Klausen fornøyd.

Også øvrige aviser i Agderposte­n-konsernet kan vise til fine tall.

I Skien kan sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen i Varden fortelle til egen avis, at opplagsvek­sten fortsetter der også. På halvannet år har Varden hatt en vekst på 2.000 betalende abonnenter.

Etter en økning i fjor, en første på ti år, fortsatte økningen fra et opplag på 18.687 til 19.305.

Det skiller nå drøyt 1.100 abonnenter mellom Varden og konkurrent­en Telemarksa­visa med 20.453.

Ny måling

Siden innsamling- og beregnings­metodene for digitale lesertall er endret og er det altså ikke mulig å sammenlign­e med tidligere rapporteri­nger.

Den nye målingen viser at VG er størst på mobil med nesten 1,3 millioner daglige lesere, etterfulgt av Dagbladet og TV 2. Disse avisene topper også listen for lesing på datamaskin.

Det gis ut til sammen 228 aviser i Norge. Det samlede opplaget er på 2,2 millioner.

Selv om det går nedover, er Aftenposte­n ifølge de ferske tallene fortsatt den største papiravise­n med 381.000 lesere, etterfulgt av VG og Dagens Naeringsli­v.

Det er vekst for den digitale utgaven av VG. VG Pluss har nå et opplag 152.034.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NEDGANG FOR DE STORE: De største avisene har fortsatt en tilbakegan­g i antall lesere, viser ferske tall fra MBL, men Agderposte­n er blant dem som øker.
FOTO: NTB SCANPIX NEDGANG FOR DE STORE: De største avisene har fortsatt en tilbakegan­g i antall lesere, viser ferske tall fra MBL, men Agderposte­n er blant dem som øker.
 ??  ?? ER FORNØYD: Agderposte­ns administre­rende direktør og sjefredakt­ør Øyvind Klausen er fornøyd med god økning i opplaget.
ER FORNØYD: Agderposte­ns administre­rende direktør og sjefredakt­ør Øyvind Klausen er fornøyd med god økning i opplaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway