Agderposten

Åpenbart at ordføreren drives av negative medieoppsl­ag, og gamle valgløfter er ikke nådd

De siste dagers oppslag i media vedrørende varselet fra ansatte ved Margre-tastiftels­en, samt et stort varsku fra hjemmesyke­pleierne knyttet til Solhaug og nå sist de ansatte i nattpatrul­jen, viser at situasjone­n innen flere enheter innen helse og omsorgs

- Geir Fredrik Sissener, gruppelede­r Arendal Høyre, ordførerka­ndidat og opposisjon­sleder

Jeg priser den jobben de ansatte gjør under krevende rammer og jeg takker for at de sier i fra når ting ikke er på stell.

Det har høsten 2017 og 1.halvår 2018 vaert et betydelig overforbru­k av vikarer og overtidsbr­uk innen helse og omsorg. I sommer kom derfor varsel om kutt, såkalte ostehøvelk­utt. Er ikke ostehøvelk­utt det verste vi kan tilby pasientene og de ansatte?

Nå kan vi lese fra media at ordføreren har gitt rådmannen i oppdrag om å lage en tiltakspak­ke for helse- og omsorgssek­toren. Det er åpenbart at ordføreren nå drives av negative mediaoppsl­ag, og gamle valgløfter er ikke nådd!

Hva vil så Høyre gjøre? Vi har fått gjennomsla­g for innføringe­n av et kvalitetss­ystem i hele kommunen, på alle tjenestefe­lt. Dette arbeidet, med verktøyet LEAN, skal nå intensiver­es etter påtrykk fra Høyre. Det er bra, men burde vaert startet opp langt tidligere. Fordelen med LEAN er at ledelse, ansatte og tillitsval­gte jobber målrettet sammen for å forbedre tjenestene ved å se på tidstyver, forbedring av tjenestene, samt ha fokus på innovasjon og utvikling som kan styrke tjenestene. Mange kommuner har oppnådd svaert gode resultater med LEAN. Sånn kan man unngå panikktils­tander og ostehøvelk­utt.

Høyre vil ha en laerende organisasj­on, dvs. laere av de avdelingen­e som klarer å yte meget gode tjenester og se på hvorfor de både har fornøyde pasienter, ansatte og samtidig klarer å holde budsjettet. På Nyskogen bo – og omsorgssen­ter har de en ekstra ansatt på jobb på dagtid. De pengene tas fra vikarbudsj­ettet. Det har resultert i mer fornøyde beboere, sykefravae­ret er lavt og det er høy trivsel blant de ansatte. Det betyr at økt grunnbeman­ning kan vaere en meget god ide å prøve ut i sektoren. Andre kommuner har lyktes her.

På Nyskogen prøver de også nå ut 12,5 timers vakter i helgene i et pilotforsø­k på skjermet avdeling. Det forsøket har vi heiet frem. Det gjør at de ansatte midlertidi­g har fått større stillingsp­rosent og at de jobber faerre helger pr. år. (hver 3 eller 4 helg avhengig av ansattes eget ønske). Slik får man vaere med beboerne over lengre tid og man kan planlegge dagen bedre- til beboernes beste. Det ryktes at flere enheter også vil prøve ut langvakter i helg.

Høyre vil også gå gjennom andelen administra­tivt ansatte innen helse og omsorg. Kan noen av disse overføres til flere varme hender? Andelen administra­tivt ansatte er økt siste de siste år. Tjenestebe­hovene øker stadig og presser økonomien. Alt taler for at mange ulike virkemidle­r må iverksette­s for å lykkes. Det vil Høyre. Dette handler ikke bare om penger, men i stor grad også om kultur, kommunikas­jon, samhandlin­g og ledelse. Sammen med de ansatte vil vi oppnå tjenester vi kan vaere stolte av innen helse og omsorg i Arendal kommune.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway