Agderposten

Amalies sjokkexit

Danseevent­yret er over for Amalie Snøløs (22) fra Birkenes. Den reisen endte i beste sendetid lørdag kveld klokken 22.15.

- ▶ Tom Bucher Hansen og Lillesands-Posten bucher@agderposte­n.no

– Sånn er det i en dansekonku­rranse. Jeg er overhodet ikke bitter, sa hun etter sjokk-exiten.

Men at siste dans i beste TV-tid hadde satte sine spor, var det ingen tvil om. Da programmet var over rant tårene. For Amalie hadde innerst inne håpet på flere dansetrinn ut over høsten.

Seerne fikk siste ord

Det var ikke dommerne, men seerne som fikk siste ord, eller stemme, om man vil.

Etter hoveddanse­n lå Birkenes-jenta og dansepartn­er Jørgen Nilsen på en delt femteplass blant de ni parene med 27 poeng. Dermed var det opp til seerne å bestemme parets videre skjebne.

Men heller ikke «realitystj­ernen» Aleksander Saeterstøl og dansepartn­er Lillian Aasebø fikk seerne til å gå amok da de skulle stemme. Dermed endte paret i en duell, og aldri tidligere har det vaert så jevnt.

– Utrolig spennende, sa programled­ere Katrine Moholt og Anders Hoff før avgjørelse­n.

– Det skiller kun to prosent (49 mot 51) – og det paret som får bli med videre i konkurrans­en er ....... Aleksander og Lillian.

Går fint

– Det går helt fint. Dette er en konkurrans­e, og da må man regne med å ryke ut en gang. Og i dag var det helt greit å ryke for Aleksander og Lillian. Det er bare å gratulere, sa Amalie, som ikke vil gå arbeidsled­ig inn i fremtiden.

– Nei. jeg ser fremover. Skal jobbe med andre ting nå, men denne reisen har vaert veldig gøy å vaere med på, sa hun.

Han hadde kost seg

Men før Amalie og Jørgen Nilsen ble slått ut, leverte de to en forrykende dans:

Amalie fokuserte på de gode minnene da hun danset til sin bestefar Arilds favorittlå­t lørdag.

– Jeg tror han hadde kost seg nå, om han fikk se dette. Det sa Amalie Snøløs om sin avdøde bestefar Arild, etter å ha danset til sangen Mustang Sally av Wilson Pickett under lørdagens Skal vi danse på TV2.

Deltakerne hadde lørdag kveld fått i oppdrag å gjennom dans fortelle om en hendelse som endret livene deres. Snøløs (og dansepartn­er Jørgen Nilsen) valgte sin

bestefar Arild, som gikk bort for fire år siden.

– Jeg skal danse til aere for en person som betydde noe helt spesielt for meg, nemlig bestefar. Han hadde en sentral rolle i min oppvekst, sa Snøløs før dansen.

På lastebiltu­r sammen

Mustang Sally var låten hun og Arild lyttet til da de var på lastebiltu­r sammen.

– Jeg begynner å smile hver gang jeg hører sangen, for da ser jeg for meg bestefar i lastebilen. Han hadde digget å se meg danse til Mustang Sally.

Etter dansen beskrev Snøløs opplevelse­n som fantastisk.

– Det var så gøy. Det er en sang jeg har utrolig mange fine minner med, og det var helt fantastisk å få danse til den. Så jeg er bare superfornø­yd, sa hun, og la til at av og til må man legge vonde minner til siden og tenke på det gode.

– Det er mye vondt, men av og til må man tenke på det gode.

Snøløs fikk greie tilbakemel­dinger fra dommerne. – Jeg savner fortsatt mer tilstedeva­erelse. Du gjør bevegelsen­e litt halvveis, sa Trine Dehli Cleve, som ga Snøløs seks poeng.

27 poeng

– Du må vise mer selvsikker­het på scenen, sa Merete Lingjaerde, som landet på syv poeng.

Egor Filipenko var mest fornøyd.

– Jeg ser at du har jobbet med bevegelsen­e. Du er blitt mye flinkere.

Både Filipenko og Tore Petterson ga Snøløs syv poeng, slik at hun totalt endte opp med 27 poeng.

Snøløs ønsket i helgen ikke å gi ytterliger­e kommentare­r til danse-exiten.

 ?? FOTO: TV2 ?? KLART FOR DUELL: Programled­erne Katrine Moholt og Anders Hoff (i midten) sammen med Jørgen Nilsen, Amalie Snøløs, Aleksander Saeterstøl og Lillian Aasebø. Den duellen gikk sistnevnte par seirende ut av.
FOTO: TV2 KLART FOR DUELL: Programled­erne Katrine Moholt og Anders Hoff (i midten) sammen med Jørgen Nilsen, Amalie Snøløs, Aleksander Saeterstøl og Lillian Aasebø. Den duellen gikk sistnevnte par seirende ut av.
 ??  ?? SÅ VAR DET SLUTT: Amalie Snøløs og Jørgen Nilsen etter exiten. Her blir de intervjuet av God Kveld Norge på TV2. Øvrige intervjuer valgte paret å stå over i helgen.
SÅ VAR DET SLUTT: Amalie Snøløs og Jørgen Nilsen etter exiten. Her blir de intervjuet av God Kveld Norge på TV2. Øvrige intervjuer valgte paret å stå over i helgen.
 ?? FOTO: TV2 ?? HYLLEST TIL BESTEFAR: Amalie Snøløs danset til Mustang Sally. Hun hedret bestefaren og sa etter showet. – Jeg tror han hadde kost seg nå.
FOTO: TV2 HYLLEST TIL BESTEFAR: Amalie Snøløs danset til Mustang Sally. Hun hedret bestefaren og sa etter showet. – Jeg tror han hadde kost seg nå.
 ??  ?? OVER OG UT: Skal vi danse-eventyret er over for Amalie Snøløs fra Birkenes. Lørdag røk hun og dansepartn­er Jørgen
OVER OG UT: Skal vi danse-eventyret er over for Amalie Snøløs fra Birkenes. Lørdag røk hun og dansepartn­er Jørgen
 ?? FOTO: TV2 ?? Nilsen ut med knappest mulig margin – 49 mot 51 prosent av stemmene.
FOTO: TV2 Nilsen ut med knappest mulig margin – 49 mot 51 prosent av stemmene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway