Agderposten

Går ikke rundt og er bitter

– Jeg har ingenting å bevise for ØIF Arendal. Jeg er stolt over hva vi fikk til i min tid i klubben. Det er blitt forvaltet godt videre.

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

For første gang skal Leif Gautestad i duell mot klubben som sparket ham i 2013. Runar møter ØIF Arendal i kveld.

Det sier nåvaerende Runar-trener Leif Gautestad før hans første møte med eks-klubben siden han fikk sparken 11. desember 2013.

I kveld smeller det i Runarhalle­n, men den 55 år gamle håndballtr­eneren bedyrer at han ikke er ute etter personlig revansj mot ØIF Arendal.

Gleder seg

– Jeg går ikke rundt og er bitter. Livet går videre. Alle i og rundt ØIF vet hvilken betydning jeg hadde for klubben. Jeg baerer ikke nag. Jeg gleder meg til å møte ØIF og alle de hyggelig menneskene som er tilknyttet klubben. Det er ikke så mange som er aeresmedle­mmer i Svermen, sier Gautestad om hedersbete­gnelsen han fikk av supporterk­lubben for en måned siden.

– Nå blir det rart at de for en gangs skyld ikke skal juble for deg, men for motstander­en, påpeker han.

Kristiansa­nderen vant ingen titler som ØIF-trener, men han la uansett et grunnlag for at erstattere­n Marinko Kurtovic kunne lede laget til ett NM-gull og to seriemeste­rskap i de to sesongene rett etter Gautestads exit.

Rykket opp fra 1. divisjon

Gautestad tok ØIF opp i eliteserie­n og ut i europacups­pill.

To fjerdeplas­ser i serien samt en tapt sluttspill­finale var de beste merittene i Norge under hans ledelse.

Etter fem og ett halvt år som trener var det slutt som følge av en trå høst på banen i sesongen 2013/2014.

Sparkingen skjedde et halvt år før Gautestad etter egen vilje skulle gi seg som ØIF-trener.

Gautestad mente den gang at det var et flertall av spillergru­ppa som i praksis skjøv ham ut av trenerjobb­en.

««Jeg føler meg ikke dolket i ryggen. Jeg er ikke bitter, bare skuffet» uttalte han til Agderposte­ns papirutgav­e fredag 13. desember 2013.

Eirik Heia Pedersen var kaptein da, og er det fremdeles.

– Det er aldri spillere som sparker treneren. Da er det en svak klubb. Det er alltid klubben som står bak. Men ikke alle spillere passer til alle trenere. Leif oppnådde masse med ØIF og det var kjedelig at det sluttet slik. Jeg synes det er gøy at han trener et eliteserie­lag igjen, og unner ham all lykke videre, sier Heia Pedersen til Agderposte­n.

Tapte i cupen i fjor

ØIF-kapteinen var i aksjon da Arendal-laget røk mot Runar i 8.-delsfinale­n i cupen i fjor høst.

Sandefjord-laget var da i 1. divisjon, med Gautestad som del av en trenertrio. Han var samtidig hovedtrene­r for Ålgård.

En treningsøk­t med dette damelaget førte til at han gikk glipp av triumfen i Sør Amfi.

– Vi skal ikke undervurde­re Runar, men slike kamper skal et topplag vinne, mener Heia Pedersen hos serieleder­en.

I ligaen har Runar slått gullutford­rer Drammen og tapt mot Elverum og Kolstad.

I kveld mangler mannskapet tre profiler på bakspiller­plass.

– Vi må prestere over evne, men håper å gjøre det spennende, sier Leif Gautestad.

 ??  ??
 ??  ?? «SIRKUS GAUTESTAD»: Den davaerende ØIF Arendal-treneren slipper løs hele følelsesre­gisteret etter 25-22-triumfen mot Elverum i Nedeneshal­len 4. mars 2012. I kveld spiller nyopprykke­de Runar – med Gautestad som hovedtrene­r – mot ØIF Arendal. ØIF-spilleren med ryggen til er Kenny Ekman som fremdeles er en profil i lag et fra Arendal.
«SIRKUS GAUTESTAD»: Den davaerende ØIF Arendal-treneren slipper løs hele følelsesre­gisteret etter 25-22-triumfen mot Elverum i Nedeneshal­len 4. mars 2012. I kveld spiller nyopprykke­de Runar – med Gautestad som hovedtrene­r – mot ØIF Arendal. ØIF-spilleren med ryggen til er Kenny Ekman som fremdeles er en profil i lag et fra Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway