Agderposten

Risør festuke med flyge nde avslutning

Risør festuke ble avsluttet med futt og fart på Indre havn i helgen. – Med fem nasjonale idrettsarr­angementer er vi veldig stolte av hva vi har fått til!

- Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Det er Gunnar Hurv, styremedle­m i Risør festuke som sier det.

Festuka er blitt et annet ord for høstferien i Risør. Da arrangeres aktivitete­r for barn og voksne, lekpregede ting som bruskasses­tabling og hoppbakke på Torvet, auksjon, historiske vandringer, quiz, sykkelkonk­urranse i humpleløyp­a på Tjenna og ordentlige norgesmest­erskap.

Norgesmest­erskap

Den første helgen i høstferien var det norgesmest­erskap og norgescup i akvatlon (svømming og løping) under Risør City Akvatlon. Søndagen var det Risør TRI med Ungdomsmes­terskap i supersprin­t og finale i Supersprin­t Cup (svømming, sykling og løping), og sprint distanse med finalen i Norges Cup 2018.

– Det var 170 påmeldte til triatlon, 70-80 mer enn i fjor, forteller Gunnar Hurv.

Fra barn til NM

– Sammen har vi skapt en positiv og aktiv høstferie i Risør, med fokus på mestring, mangfold, fellesskap og begeistrin­g. Sammen har vi igjen satt Risør på kartet som arena for alle nivå, fra barnearran­gement til store nasjonale mesterskap, skriver dugnadsgje­ngen bak arrangemen­ene på Risør Festukes websider.

Mange deltakere

Gunnar Hurv tipper 600-800 mennesker har vaert deltakere på de mange arrangemen­tene. Hvor mange som har vaert publikum er vanskelig å si, fordi det ikke betales inngangspe­nger og fordi folk heier rundt omkring i løypene som går rundt hele byen. Løpene har gått gjennom både sentrumsga­ter og boligstrøk.

Avsluttet med vannshow

Lørdag ble festuka avsluttet med vannshow.

– Nikolai Kristoffer GrundtIleb­y Johansen holdt en spektakula­er oppvisning i flyboard på indre havn i Risør. Publikum flokket seg på bryggene rundt indre havn og fikk se et show som gjorde at man nesten glemte å puste, forteller Agderposte­ns frilansfot­ograf i Risør, Thorvald Knudsen.

Backflips, salto, stup og andre tricks kom som perler på en snor. Og høyt til vaers på to jetstråler av vann hadde han god oversikt over publikum og indre havn.

Tenker på neste år

– Det har vaert mye liv i Risør, og det er vi stolte av å ha fått til. Det er noe av meningen med Risør festuke – å skape liv og aktivitet utenfor sommerseso­ngen, sier Gunnar Hurv.

Styret skal nå i gang med å evaulere årets arrangemen­t, for å finne ut hva som kan bli bedre neste år. For planen er å jobbe videre med å utvikle Risør Festuke.

– Vårt overordned­e mål er å etablere Risør som en høstferied­estinasjon på nasjonalt nivå! skriver de ambisiøst på sine nettsider.

 ?? FOTO: THORVALD KNUDSEN ?? FLYBRETT: Nikolai Kristoffer Grundt-Ileby Johansen avsluttet Risør festuke med et spektakula­ert vannshow.
FOTO: THORVALD KNUDSEN FLYBRETT: Nikolai Kristoffer Grundt-Ileby Johansen avsluttet Risør festuke med et spektakula­ert vannshow.
 ?? FOTO: JOHANNES HOEL ?? VANT: Kristian Røed ble norgesmest­er i akvatlon, som består av svømming og løping. og vant søndag norgescupe­n.
FOTO: JOHANNES HOEL VANT: Kristian Røed ble norgesmest­er i akvatlon, som består av svømming og løping. og vant søndag norgescupe­n.
 ?? FOTO: JOHANNES HOEL ?? GA ALT: De små viste en enorm iver under Risør konvoi barnemarat­on.
FOTO: JOHANNES HOEL GA ALT: De små viste en enorm iver under Risør konvoi barnemarat­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway