Agderposten

Unge mister skatehalle­n

Naermere 100 barn og unge ble fortvilet da Lillesand kommune bestilte riving av skatehalle­n før alternativ var funnet. Nå har ordføreren grepet inn.

- Anne Gro Ballestad og Carl Christian Engstad agro@agderposte­n.no

Lillesand kommune hadde bestilt riving av den gamle gymsalen på Fagertun som skateklubb­en har fått bruke de siste årene. Skateklubb­en ble fortvilet etter at de fikk beskjed om å tømme hallen innen 15. oktober.

Men etter at skateklubb­en protestert­e og flere politikere krevde at rivingen måtte utsettes, ba ordfører Arne Thomassen rådmann Guri Ulltveit-Moe om å sette rivingen på vent. Han opplyste mandag til Lillesands-Posten at politikern­e vil få en sak.

Brannstasj­onen

– Rådmannen jobber med saken. Det er en politisk sak på vei om midlertidi­g bruk av brannstasj­onen. Hallen vil ikke bli revet til uken og det jobbes med et alternativ, sier Thomassen til lokalavise­n.

Den gamle brannstasj­onen i Storgata står tom etter at brannbilen­e ble flyttet til ny stasjon på Stykkene.

Leder av skateklubb­en, Kjetil Wesøy, var tidligere på dagen fortvilet og fryktet at barn og unge som bruker skatehalle­n, risikerte å stå uten fritidstil­bud. Han hadde da ikke hørt noe fra kommunen om en alternativ plassering.

Spesialbyg­de ramper

Et annet stort problem for skateklubb­en er at de ikke får fjernet de spesialbyg­de rampene fra hallen, uten at en av veggene først fjernes.

– Alt står i fare for å ryke med. Vi risikerer å miste utstyr og ramper for rundt 100.000 kroner, noe som vil bety slutten på Lillesand skateklubb. Da vil vi ikke ha økonomi til å starte på nytt igjen et annet sted, sier Westøyl til Lillesands-Posten.

Etter at skateklubb­en informerte om kommunens planer på sin Facebook-side, reagerte flere bystyrepol­itikere.

Petter N. Toldnaes (V) krever at rivingen utsettes.

Viktig tilbud

– Ber om rivingen stanses inntil vi har fått orienterin­g og fått alternativ­ene på bordet. Dette er et svaert viktig tilbud til kommunens ungdom, som ellers er svaert begrenset, skriver Toldnaes til ordfører Arne Thomassen.

– Skatehalle­n er kanskje et av de beste tiltakene vi har for barn og unge i kommunen, som ellers kanskje ikke ville hatt et fritidstil­bud. Jeg synes det er rart at kommunen bestemmer seg for å rive hallen, uten å ha en løsning på plass, sier Toldnaes til Lillesands-Posten.

Også Cecilie Knibe Kroglund (Ap) mener skateklubb­en bør få et nytt sted å vaere, før dagens hall rives.

– Jeg ser i en oppdaterin­g på Facebook at skateklubb­en har fått beskjed om at hallen nå skal rives. Arbeiderpa­rtiet har vaert opptatt av at det fra administra­sjonens side skulle jobbes med et alternativ til denne plassering­en. Er det mulig at vi politikern­e får en oppdaterin­g på hvordan dette har blitt fulgt opp og hvordan det er planlagt fulgt opp videre? skriver hun til ordføreren.

 ?? FOTO: LILLESANDS-POSTEN ?? NAERMER SEG SLUTTEN: Lillesand kommune ønsker å rive alle skolebygni­ngene på Fagertun i år. Politikere krever at en først finner en løsning for skateklubb­en.
FOTO: LILLESANDS-POSTEN NAERMER SEG SLUTTEN: Lillesand kommune ønsker å rive alle skolebygni­ngene på Fagertun i år. Politikere krever at en først finner en løsning for skateklubb­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway