Agderposten

NAF: Veiene vil forfalle ytterliger­e neste år

-

er betydelig i statsbudsj­ettet for 2019, men forfallet på riksveiene vil likevel øke neste år, mener NAF.

Til sammen har regjeringe­n satt av 37,1 milliarder kroner til vei i 2019. I løpet av året åpner 104 kilometer motorvei, og samtidig går startskudd­et for en rekke andre veiprosjek­ter. Til vedlikehol­d av riksveier er det satt av 5,7 milliarder kroner, noe regjeringe­n mener vil redusere vedlikehol­dsettersle­pet på riksveiene med 1,8 milliarder kroner. I all hovedsak er det imidlertid opprustnin­g av tunneler i tråd med EUs tunneldire­ktiv vedlikehol­dspengene går til. Forfallet på de øvrige veiene vil fortsette, påpeker NAF.

– Dette er for dårlig. Kvaliteten på veiene våre har mye å si for folks hverdagsre­iser, og vi vet at folk først og fremst ønsker vedlikehol­d av de veiene vi har, sier NAF-leder Stig Skjøstad.

Ifølge organisasj­onen er behovet for opprusting av veinettet stort. Blant annet mangler det 1.660 kilometer midtrekkve­rk, og 1.500 kilometer vei er for smal for gul midtstripe, ifølge NAF. Organisasj­onen savner også en bedre kartleggin­g av hvilke fylkesveie­r som trenger vedlikehol­d. Førtiseks prosent av det offentlige veinettet er fylkesveie­ne, og det er på disse veiene det er flest ulykker med drepte og hardt skadde, ifølge NAFs statistikk. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway