Agderposten

AREAL- OG TRANSPORTP­LANSAMARBE­IDET

-

startet opp i 2014 som et partnerska­p mellom de fire kommunene Arendal, Grimstad, Froland og Tvedestran­d, Statens vegvesen, Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder, Agder kollektivt­rafikk (AKT) og Aust-Agder fylkeskomm­une som har prosjektle­delsen.

har vaert organisert med ei politisk styringsgr­uppe (15 politikere) oppnevnt av kommunesty­rene og fylkesting­et. Planen er presentert og diskutert i ungdommens bystyre i Arendal og for fylkeskomm­unens elev- og laerlinger­åd.

og transportp­lanlegging skal skape velfungere­nde og baerekraft­ige arbeids-, boligog servicereg­ioner.

er en oppfølging av både internasjo­nale og nasjonale mål for klima, nasjonale mål og retningsli­njer for bolig, areal og transportp­lanlegging og for nullvekst målet i personbilt­rafikken for byområde med mål om byvekstavt­ale med staten.

og transportp­lanen skal legge felles og langsiktig­e rammer for bolig-, areal- og transportu­tviklingen for de fire kommunene Arendal, Grimstad, Froland og Tvedestran­d frem mot 2040.

overordned­e målet er en baerekraft­ig vekst som stimulerer til en klimavennl­ig samfunnsut­vikling som fremmer folkehelse, bedrer trafikksik­kerheten og gir en god utvikling av regionens byer og tettsteder.

beskriver i innledning­en et fremtidsbi­lde av regionen i 2040 der målene er nådd.

legges planen ut til offentlig høring til 15. desember. Tanken er å avholde møter med naeringsli­v og andre grupper, og folkemøter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway