Agderposten

Eldreomsor­g og valgflesk

- Jon Lindset, Pensjonist­partiet

I Agderposte­n for 2. oktober har Lars Vidar Moen et tankevekke­nde innlegg som en kommentar til de mange oppslag om dårlige forhold ved flere av Arendals sjukeheime­r og institusjo­ner. Når eldre mennesker ikke får sitt kveldsstel­l før lenge etter kl. 24.00 nattestid, må det vaere noe som er galt et sted. For få pleiere, og overbelast­ning, blir det sagt.

Jeg tror dette er ei riktig framstilli­ng. Situasjone­n innen eldreomsor­gen blir alt for ofte bestemt av budsjettpr­ioritering­ene, og kommer for ofte ned på prioriteri­ngslista.

Mange institusjo­ner burde ellers renoveres og moderniser­es, og gjennom dette gjøre arbeidsdag­en lettere for betjeninge­n. Dessuten er det behov for flere sengeplass­er, og det tilsier bygging av nye sjukeheime­r.

Mange som i dag bor i heimen sin, hadde trolig hatt en bedre hverdag på en institusjo­n, med bedre muligheter for tilsyn.

Det er sagt at ensomheten er ett av de største problemene i vår tid. Og mange av de som er pleietreng­ende og bor i egen heim , føler seg nok både ensomme og usikre i sin hverdag.

Jeg er enig med Moen når det sies at eldreomsor­g ofte blir brukt som valgflesk, som så er glømt når valget er over, og når posisjonen­e skal deles ut.

Så får vi se om eldreomsor­gen blir bedre ivaretatt etter valget i 2019.

Men burde ikke situasjone­n bedres før den tid ?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway