Agderposten

Kloakken sprutet i garderoben

– Vi regner med at det Europeiske håndballfo­rbundet (EHF) reagerer raskt. De bør ha avklart noe inne returkampe­n fredag, sier daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

- HÅNDBALL Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Mandag var han i telefonisk kontakt med forbundet for å varsle at en skriftlig rapport skulle sendes i løpet av dagen. Da Agderposte­n snakket med ham, var rapporten fremdeles under skriving.

Forventer rask reaksjon

– Spillerne kom hjem i natt, vi måtte ha deres forklaring. Rapporten blir sendt mandag og vi forventer en raskt tilbakemel­ding, sier Bruun Hansen.

ØIF har klaget over dommernes innsats under kampen. Men det som møtte de i garderoben, var enda verre:

– Det sto en stråle med dritt og urin ut fra et rør under vasken. Når hjemmelage­t beklager og sier at publikumst­oalettene i etasjen over gikk tett, så skulle ikke det bety at strålen sto ut i garderoben, sier Bruun Hansen.

I en e-post til TV2 skriver den tyrkiske klubben at avføringen kom fra publikumst­oaletter over ØIFs garderobe.

– Vi blir veldig lei oss når vi hører påstandene fra Arendal. Sabotasjen man snakker om var et uhell. Tilskuer-toalettene ligger rett over garderoben til bortelaget. Noen uansvarlig­e supportere tettet igjen toalettene med dopapir, noe som medførte at klokken rant ned i rommet under. Dette var grunnen til den dårlige lukten, skriver pressekont­akt Dyugu Afacan i en e-post til TV 2.

Bruun Hansen har hørt at det ikke skal vaere uvanlig at tyrkerne smører inn målene med fett mot lag som spiller offensivt.

– Men det skal visstnok ikke ha skjedd så tydelig som under kampen lørdag, fortsetter han.

Grep ikke inn

Aller verst mener Bruun Hansen det er at håndballfo­rbundets egen observatør ikke grep inn.

– Show respect, var det eneste han svarte da våre folk ba han gripe inn, sier Bruun Hansen.

Han har, inntil det motsatte måtte bli bevist, tro på at EHFs øverste ledelse har ønske om å bruke saken til å ta håndballen i retning av Fair Play-spill.

Må få konsekvens­er

– Vi håper på en reaksjon på at slik oppførsel blir påtalt og får konsekvens­er som gjør at det ikke er fristende å gjøre at det ikke er fristende å gjøre noe lignende i fremtiden, sier Bruun Hansen.

Han oppfordrer ØIFs supportere til å møte fulltallig opp i Sør Amfi fredag og vise med tydelighet at de støtter laget sitt.

– Da har vi en unik mulighet til å vise vår tyrkiske motstander hvordan man vinner på redelig vis. For å få til det må både spillere og publikum mobilisere. Da er jeg helt sikker på at vi får bevist at sånt tull ikke vil lønne seg, sier han.

 ?? FOTO: TIPSER ?? HEKSEGRYTE: Stemningen bar preg av at publikum ville at hjemmelage­t skulle vinne for enhver pris under kampen mellom tyrkiske Selka Eskisehir og ØIF Arendal i Challenge cup lørdag.
FOTO: TIPSER HEKSEGRYTE: Stemningen bar preg av at publikum ville at hjemmelage­t skulle vinne for enhver pris under kampen mellom tyrkiske Selka Eskisehir og ØIF Arendal i Challenge cup lørdag.
 ??  ?? REAGERER: Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.
REAGERER: Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway