Agderposten

- Men den er ikke min

I menigheten hjelper de ifølge pastoren hverandre så godt de kan. Men da pastoren selv fikk økonomiske problemer – som en mulig følge av sin egen godhet, ble det krøll.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

Nå må Aust-Agder tingrett ta et dypdykk i menigheten­s indre liv og ta stilling til hvem som egentlig eier en Golf som banken vil ha kloa i.

Årsaken er at mannen som står oppført som eier av Golfen – en pastor i en menighet i AustAgder, har fått så store økonomiske problemer at namsmannen måtte rykke ut for å ta utlegg i Golfen som står registrert i hans navn.

– Men den Golfen er ikke min, hevder pastoren.

Onsdag møtte han opp i AustAgder tingrett i en uvanlig sak som dommerfull­mektig Thea Karoline Bogen nå må ta stilling til.

Da et medlem av menigheten trengte bil, men ikke hadde lenger, var det ifølge pastoren et annet medlem av menigheten som ga henne et rente- og avdragsfri­tt lån på 60.000 kroner.

Selv bidro pastoren med kjøpet av bilen i sitt navn for å spare kvinnen for forsikring. Dermed var det også han som betalte den månedlige forsikring­en.

Denne ordningen gikk ifølge pastoren helt fint inntil han selv fikk økonomiske problemer og fikk namsmannen på døra som på oppdrag fra banken ville ta utlegg i Golfen som var registrert i hans navn.

– Men det kan de ikke fordi Golfen i realiteten er min, hevder et kvinnelig medlem av menigheten som uttrykker stor takknemlig­het til pastoren som registrert­e den i sitt navn og det aktuelle medlemmet av menigheten som stilte med lånet på 60.000 kroner.

Om denne og pastorens forklaring­er holder til at hun får beholde Golfen hun nå kjører rundt i, vil dommerfull­mektig

DENNE BILEN:

Thea Karoline Bogen i løpet av fjorten dager gi svaret på. ▶

 ??  ??
 ??  ?? Det er denne bilen det krangles om.
Det er denne bilen det krangles om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway