Agderposten

– Trist å se slik forsøpling

– Jeg håper noen stilles til ansvar, sier turgåeren som oppdaget dette.

- MILJØ ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

– Jeg må si at dette er veldig trist å se. Og jeg håper at de som er skyld i dette blir stilt til ansvar, sier Janne Grandalen.

Hun har sendt oss bildene hun tok da hun gikk Fevikmarsj­en sammen med familien søndag.

To fulle poser

Hun hadde tatt med seg tomme baereposer for å plukke med meg søppel langs stien.

– Det ble to fulle baereposer plukket i løpet av en liten del av løypa: Knust glass fra en sekspaknin­g julebrus, en gammel hermetikkb­oks som lå og rusta og veldig mye plastikk, forteller Grandalen.

Miljøkrimi­nalitet

Men da de kom til enden av byggefelte­t på Feviktoppe­n, fikk de et trist syn; der lå blant annet rørkobling­er, rør, isopor, og store plastsekke­r slengt i hele heia.

– Helt tydelig var det ikke de siste dagene det hadde skjedd, dette hadde ligget der lenge, og som du kan se av bildene, hadde jeg ikke plass i baereposen­e til å ta det med meg, sier Grandalen.

Norges sterkeste kvinne

Hun har for øvrig vunnet Norges Sterkeste Kvinne-konkurrans­en fem ganger og ble i 2014 Verdens sterkeste kvinne under 70 kilo. Men søpla på Fevik måtte hun likevel hatt en tilhenger hvis hun skulle fraktet bort.

Meldte inn til kommunen

Mandag morgen meldte Grandalen søppelfunn­et inn på nettsiden til Grimstad kommune, ved hjelp av skjemaet under Sifra-knappen.

– Jeg håper de som har begått miljøkrimi­naliteten blir stilt til ansvar, sier Grandalen til Agderposte­n.

– Miljøkrimi­nalitet

– Dette er forsøpling og helt klart å betrakte som miljøkrimi­nalitet, selv om det er et sterkt ord. Avfall skal jo leveres til deponi, og dette har vi jo et lovverk på. Det er trist at folk hiver søppel i naturen, sier miljørådgi­ver Karl-Christian Langevoll i Grimstad kommune til Agderposte­n.

Han viser til at søppel som blir liggende, ikke bare går i oppløsning og ødelegger grunnvanne­t, men også kan skade dyr som får plast og metall i magen.

Nå vil miljørådgi­veren se på bildene og vurdere hva som skal skje videre.

– Hvis en ikke finner forurenser, er det grunneiers ansvar, sier Langevoll.

 ?? FOTO: JANNE GRANDALEN ?? AVFALL: – Dette er å betrakte som miljøkrimi­nalitet, for det er jo forsøpling, sier miljørådgi­ver Karl-Christian Langevoll i Grimstad kommune som synes det er trist at folk lar avfall ligge i naturen.
FOTO: JANNE GRANDALEN AVFALL: – Dette er å betrakte som miljøkrimi­nalitet, for det er jo forsøpling, sier miljørådgi­ver Karl-Christian Langevoll i Grimstad kommune som synes det er trist at folk lar avfall ligge i naturen.
 ??  ?? SØPPEL: Ikke bare stygt, men ødeleggend­e for dyr og grunnvann også. Miljørådgi­ver i Grimstad vil undersøke hvem som må rydde opp.
SØPPEL: Ikke bare stygt, men ødeleggend­e for dyr og grunnvann også. Miljørådgi­ver i Grimstad vil undersøke hvem som må rydde opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway