Agderposten

Gir blaffen – kjører på

Utryknings­politiet (UP) vil intensiver­e jakten på dem som kjører på rødt lys i Langsaekry­sset i Arendal.

-

Agderposte­n har mottatt flere henvendels­er fra bilister som reagerer på at folk til stadighet kjører på rødt lys i Langsaekry­sset i Arendal.

Oftest fra sentrum

Flere av avisens journalist­er har også selv blitt vitne til at bilførere stadig sniker seg forbi etter at trafikklys­et har skiftet fra gult til rødt.

Tipserne mener det skjer spesielt ofte med trafikken fra byen, altså bilene som kommer fra sentrum/ sykehuset.

Samtidig har Agderposte­n også observert at det kjøres på rødt – i stor hastighet – på den rette strekninge­n på Langsaevei­en (fylkesvei 410). Spesielt om kvelden og natten, når det er lite annen trafikk.

– Vil sjekke

– Vi har tidvis fått noen meldinger om dette, men ut fra det som nå opplyses kan det se ut som det er på tide å få rigget en rødlyskont­roll. Det vil vi gjøre, sier distriktsl­eder i UP, Øystein Krogstad, til Agderposte­n.

Han advarer mot farene ved å kjøre på rødt lys og ber folk tenke seg om.

– Det er for det første veldig trafikkfar­lig. Det skal lite til før det smeller. Samtidig er det også veldig dyrt å bli tatt, sier UPKrogstad.

Så mye koster det

Blir man tatt for å kjøre på rødt lys får man 6.800 kroner i bot – og tre prikker i førerkorte­t.

Man mister førerkorte­t etter åtte prikker innen en treårsperi­ode.

 ?? FOTO: TOM BUCHER HANSEN ?? KJØRER PÅ RØDT LYS: Her kjører tre biler på rødt lys i Langsaekry­sset i Arendal, fredag ved 16-tiden. Lyset skiftet fra gult til rødt før bilene kjørte ut i krysset.
FOTO: TOM BUCHER HANSEN KJØRER PÅ RØDT LYS: Her kjører tre biler på rødt lys i Langsaekry­sset i Arendal, fredag ved 16-tiden. Lyset skiftet fra gult til rødt før bilene kjørte ut i krysset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway