Agderposten

Vipers fikk med seks jenter

Håndballve­teranen Camilla Herrem får ikke spille håndball-EM i Frankrike i desember. Hun har spilt 12 strake mesterskap for Norge. Derimot fant landslagss­jefen plass til hele seks Vipers-spillere.

- HÅNDBALL

32-åringen var ikke med i presentasj­onen da landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n la frem EMtroppen på en pressekonf­eranse i Oslo tirsdag.

I stedet er Thea Mørk og Sanna Solberg valgt inn som venstrekan­ter. Hergeirsso­n gikk for en «kommende stjerne» i Mørk foran Herrems rutine, men innrømmer at valget var tøft.

– Alle valg er krevende, og dette var et av de tøffere. Rent faglig var vi enstemmig i trenerteam­et. Vi mener Thea og Sanna er bedre forberedt og rustet til å gjøre jobben i mesterskap­et. Camilla er på vei tilbake til gamle høyder og er kommet langt i forhold til at det er fire måneder siden hun fødte Theo. Det er en stor prestasjon, og hun er en fantastisk idrettsutø­ver og konkurrans­etype. Det er imponerend­e det hun har fått til, men det er et stykke igjen slik vi ser det, sier Hergeirsso­n.

Småbarnsmo­r

Herrem får en reserverol­le og hentes inn dersom en av de valgte venstrekan­tene skulle melde forfall. Veteranvin­gen fødte en gutt i juli og returnerte til spill for klubblaget Sola kun seks uker etter fødselen.

– Thea er foran henne i totalspill­et, mens Sanna er en spesiell kantspille­r ettersom hun kan bekle en toerrolle i vårt forsvarssp­ill med sin høyde og fysikk. Derfor var hun egentlig ikke med i diskusjone­n. Valget sto mellom Thea eller Camilla, sier Hergeirsso­n.

Camilla Herrem selv tar EM-vrakingen med fatning. I et innlegg i bildetjene­sten Instagram skriver hun at hun er utrolig stolt over framgangen hun har hatt på fire måneder.

– Aldri gøy når man ikke når målet man har satt seg, men sånn er det noen ganger. Jeg skal komme sterkere tilbake, bare vent og se. Ønsker uansett jentene lykke til i EM. Spennende blir det, skriver Herrem.

Sulland-comeback

Av bakspiller­ne er det verdt å nevne at Linn Jørum Sulland, som har måttet se de siste mesterskap­ene fra sofaen, er tilbake i landslagst­roppen.

Vipers formspille­r måtte si fra seg OL i 2016 på grunn av en skade og har siden gått glipp av EM samme år og VM i fjor.

– Hun styrker oss definitivt distanseme­ssig fra den siden, for det har vi jo ikke hatt i de siste mesterskap­ene. Vi har hatt naerspille­re i Nora Mørk og Stine Skogrand, og nå får vi en distansesk­ytter i Linn. Det er det hun er best på, og det er få som er så gode som henne, sier islendinge­n. – Var det dét vi manglet i siste VM?

– Vi manglet distansesk­udd, men vi hadde jo flere bakspiller­e som skal kunne skyte. Vi ser at vi trenger henne nå i den formen hun har vist. Dessuten får vi en god straffesky­tter, og det er ikke uvesentlig. Det manglet vi i finalen (i VM) da vi scoret bare på to av fem. Hvis hun gjør som hun pleier så har hun vel 8,5 eller 9 av 10, sier landslagss­jefen. (©NTB)

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? ENDELIG: Vipers-spilleren Linn Jørum Sullands kom med i landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n tropp som spiller håndball-EM i Frankrike i desember.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ENDELIG: Vipers-spilleren Linn Jørum Sullands kom med i landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n tropp som spiller håndball-EM i Frankrike i desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway