Agderposten

Ble kåret som årets gasellebed­rift i fylket

I Dagens Naeringsli­vs kåring av landets raskets voksende og vellykkede bedrifter, tårner Arendal bil AS på toppen i fylket, foran mer kjente navn som J.B. Ugland og Securmark.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi hadde ikke forventet dette i det hele tatt, men det er veldig moro å få en slik belønning for innsatsen, sier John Faranso, daglig leder av Arendal Bil AS til Agderposte­n.

Fra lokalet i Arendal har han og broren Dani hatt en omsetnings­vekst på 825 prosent de siste fire årene til en omsetning på 14,8 millioner kroner.

Mot eksempelvi­s fjerdeplas­sen, J.B. Ugland Entreprenø­r AS sin omsetning i fjor på 291,5 millioner er det en dråpe i havet. Men med en dobling av driftsresu­ltatet i forhold til fjoråret, havner Faranso på topp.

Fra Irak til Arendal

Familien Faranso kom til Norge og Arendal i februar 2000, seks år etter at de flyktet fra Irak. Etter en oppvekst preget av interessen for bil, ble fire brødre ledet inn på bilselgers­tien, og for fire år siden ble RF Bilmegler AS og Arendal Bil AS etablert, av to Faranso-brødre i hvert. Nå er de slått sammen, men rekker å havne på gasellelis­ten begge to først, på første og femte plass.

– Vi skilte lag og delte oss i to høsten 2013 for å kunne yte maks og konkurrere. Det har vaert fire år med beinhard jobbing sent og tidlig. Vi har måttet forsake både venner, fritid og trening, sier John Faranso til Dagens Naeringsli­v.

Vil bli størst

Det startet som et bilselskap med i hovedsak billigere biler fra 20-30.000 kroner, men er nå fokusert på klassen fra 70.000 kroner og oppover. Målet er hårete.

– Om noen år skal vi bli den største bruktbilfo­rhandleren på Sørlandet, sier Dani Faranso til DN.

Det vil i så fall vaere toppen av kransekaka, mener broder John Faranso.

– Det var en tøff tid da vi startet, og vi har ofret mye, men vi har nå fått en god belønning i gasellekår­ingen, og jobber videre, sier John Faranso til Agderposte­n.

 ?? FOTO FRA INSTAGRAM ?? VEKSTBEDRI­FT: Arendal Bil AS vinner årets gasellekår­ing i Aust-Agder.
FOTO FRA INSTAGRAM VEKSTBEDRI­FT: Arendal Bil AS vinner årets gasellekår­ing i Aust-Agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway