Agderposten

Har liten tro på kommunale boliger

Høyre-topp Geir Fredrik Sissener har ingen tro på at flere kommunale boliger på Hisøy vil utjevne forskjelle­ne mellom bydelene i Arendal.

- ▶ INNTEKTSFO­RSKJELLER

▶ Ordførerka­ndidat og Høyretopp Geir Fredrik Sissener har ingen tro på at flere kommunale boliger på Arendals vestkant vil utjevne forskjelle­ne mellom bydelene i kommunen.

Geir Fredrik Sissener (53), som selv bor på toppen av Hisøy med utsyn over Kolbjørnsv­ik og byen, tror det vil vaere altfor dyrt å kjøpe kommunale boliger på Hisøy til at det kan bli et effektivt virkemidde­l i å utjevne levekårsfo­rskjeller mellom bydelene i Arendal.

– Sats på øst

– Det er viktigere å utvikle bydelene øst i Arendal enn å kjøpe noen få boliger i vest, mener Sissener.

I forslaget til budsjett har rådmannen satt av 14 millioner til kjøp av kommunale boliger. Denne posten vil Høyre stryke.

Bortkasted­e penger

– 14 millioner er altfor lite til å utgjøre noen forskjell uansett. Hva får man for 14 millioner på fire år? Kanskje tre-fire hus. Det er bortkasted­e penger, i alle fall ikke effektiv ressursbru­k – og det vil ta for altfor lang tid. Da er det mye bedre å bruke disse pengene på å gjøre områdene i øst attraktive. Sissener understrek­er at det ikke er det at han ikke ønsker kommunale boliger på Hisøy, snarere tvert i mot. Men det blir rett og slett for dyrt.

– Det er selvsagt ikke slik at jeg ikke ønsker denne type boliger i mitt naerområde som gjør at jeg mener at kjøp eller flytting av kommunale boliger er en lite effektiv politikk dersom vi skal påvirke levekårene i de ulike bydelene.

– Vi må utvikle boligområd­er med boliger av ulik størrelse og standard. Og også åpne opp for å bygge i strandsone­n øst i Arendal. Da vil disse områdene bli attraktive, påpeker Sissener.

Flott område

Høyre-politikere­n mener at tilgang på arbeidspla­sser og gode fritidstil­bud er avgjørende for å innflytter­e til å bosette seg i de østlige delene av Arendal.

– Områdene rundt Eydehavn og Saltrød har mye å by på. I forbindels­e med utbygging av ny E18 vil det komme flere attraktive turområder. Stuenes skole er blitt en utrolig fin og god skole. Det er ny kunstgress­bane der. Å endre levekår tar tid, men områdene øst for Aren-

 ??  ??
 ??  ?? UTSIKT: Fra sin stue på toppen av Hisøy har Høyre-politiker Geir Fredrik Sissener (53) god utsikt over øya og byen.
UTSIKT: Fra sin stue på toppen av Hisøy har Høyre-politiker Geir Fredrik Sissener (53) god utsikt over øya og byen.
 ??  ?? UTVIKLE: Sissener mener det er bedre ressursbru­k å utvikle områdene øst i Arendal enn å kjøpe kommunalbo­liger på Hisøy.
UTVIKLE: Sissener mener det er bedre ressursbru­k å utvikle områdene øst i Arendal enn å kjøpe kommunalbo­liger på Hisøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway