Agderposten

Ekstra straff for vold mot sårbar samboer

Du slår ikke et menneske du vet sliter med angst og har vaert innlagt på psykiatris­k avdeling, slår Aust-Agder tingrett fast og gir den tidligere samboeren til en Arendalskv­inne sju måneder i fengsel.

- ▶ ▶Arne Ingmar Eggen b aie@agderposte­n.no

STARTET HER: Agderposte­n har tidligere omtalt straffesak­en mot en 26 år gammel mann fra Arendal som under et opphold på Kragerø Resort hotell sto tiltalt for å ha tatt kvelertak på den tidligere samboeren sin.

Nå foreligger straffen: engsel i sju måneder, konkludere­r Aust-Agder tingrett etter å ha hørt kvinnens forklaring.

Begynte så bra

Det begynte så bra, forklarer kvinnen om forholdet hun innledet til den nå voldsdømte samboeren sin.

I retten forklarte kvinnen at hun hadde vaert i voldelige forhold før – med store psykiske problemer som resultat, og at hun for første gang opplevde å møte en mann som bare var snill.

Men under et opphold på Kragerø Resort hotell endret alt seg. Ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett tok han etter en krangel kvelertak på henne etter en krangel ingen av dem i dag husker hva dreide seg om.

Marerittet

Så startet marerittet:

Noen uker senere – etter at de to hadde kommet hjem fra Kragerø, skal han ha gått løs på henne med massiv vold:

Gjentatte ganger skal han ha tatt kvelertak på henne – «hvorav en gang så hardt og lenge at hun ble påført blåmerker rundt halsen og splintblød­ninger på hals og venstre øyelokk som følge av øket blodtrykk», som det heter i tiltalen.

Hun ble også slått og bitt så kraftig at hun etterpå hadde bittmerke.

Spesielt sårbar

At han hadde tatt kvelertak og slått og bitt samboeren sin, var ille nok i seg selv.

At han visste at hun var spesielt sårbar – med en helsehisto­rikk som innebaerer blant annet sosial angst, selvskadin­g og innleggels­e på psykiatris­k avdeling, gjorde det ifølge dommen i Aust-Agder tingrett ekstra ille.

Både for straffeutm­ålingen og erstatning­en som den tidligere samboeren hans skulle ha etter volden han nå er dømt for.

«Retten legger til grunn at de alvorlige overgrep tiltalte har utsatt henne for har hatt innvirket negativt på hennes helsesitua­sjon», skriver Aust-Agder tingrett og setter oppreisnin­gserstatni­ngen til 50.000 kroner.

Ankefriste­n er satt til fjorten dager.

 ??  ?? På Kragerø Resort hotell startet volden som mannen nå er dømt for.
På Kragerø Resort hotell startet volden som mannen nå er dømt for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway