Agderposten

Stavanger kommune tar grep etter bomaksjon

- ▶ STAVANGER

kommune tar grep etter at 50 bompengede­monstrante­r gikk inn i salen og avbrøt et bystyremøt­e. Adgangen til selve bystyresal­en blir begrenset.

Mandag forrige uke måtte politiet i Stavanger rykke ut og snakke med et femtitalls bompengeak­sjonister, som hadde tatt seg inn i salen under et bystyremøt­e. Demonstran­tene inntok bystyresal­en mens de ropte slagord og skjellsord til Stavangers folkevalgt­e, skrev Rogaland Avis.

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) varslet i etterkant at hendelsen skulle evalueres. Idag kunne beredskaps­sjefen i kommunen overlevere rapporten med evaluering­en til rådmannen i Stavanger, Per Kristian Vareide.

Konklusjon­en lyder at åpne møter forblir hovedregel­en, men at adgangen til selve bystyresal­en blir begrenset, ifølge avisen.

– Vi vil fortsatt ikke akseptere at noen prøver å forhindre eller forstyrre lokaldemok­ratiets formelle utvalgsmøt­er, opplyser rådmann Vareide.

En av demonstran­tene overtok også talerstole­n, og ble stående til tross for at ordfører Christine Sagen Helgø (H) og en vekter ba aksjoniste­n Jan Ove Sikveland om å tre ned. Han fikk tidligere denne uken et forelegg på 25.000 kroner for hendelsen. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway