Agderposten

HÅNDBALL

- HÅNDBALL ▶ Alexander Nupen

Hadde opsjon

– Sander var inne i sitt andre år av en 2+1-avtale hvor han hadde opsjon på 2019/2020-sesongen. Men vi ønsker ikke at han skal komme i spill (på overgangsm­arkedet) etter denne sesongen. Han er en verdifull lokal spiller som kunne ha vaert interessan­t for mange klubber, sier Bruun-Hansen.

– Det er i ØIF Arendal jeg har hatt best utvikling. Per dags dato er det her jeg vil utvikle meg best også inntil videre. Jeg trives i denne klubben som satser så stort. For meg er det en glede at de ønsket meg med på det. Jeg tror vi kan lukte på Champions League mens jeg her, sier Simonsen som senere i karrieren kan bli lokket ut av Norge.

Utelukker Elverum

– Jeg har ambisjoner om spill i utlandet, ja, sier 20-åringen som ikke kjent med interesse fra andre klubber.

– Så Elverum har ikke vaert på tråden?

– Nei, dit vil jeg ikke heller. Jeg har ikke noe ønske om å dra til andre norske klubber, sier Simonsen har en rekke aldersbest­emte landskampe­r for LM98 som han spilte junior-EM med i sommer.

– Sist gang meldte jeg forfall på grunn av overbelast­ning. Men jeg er klar hvis det kommer en ny innkalling. A-landslaget er absolutt et mål i karrieren. Jeg jobber hver dag for å komme så langt som mulig, sier han.

– Ny policy

Målvakten André Bergsholm Kristensen signerte tidligere i høst en femårskont­rakt med ØIF.

– Er det en ny policy med så lange avtaler?

– Ja, det er det ingen tvil om. Vi tenker langsiktin­g, og kontinuite­t er en suksessfak­tor. Vi ønsker lange kontrakter for spillere som kan bli aktuelle for spill i Tyskland eller Danmark. Den dagen de ikke skal spille mer i ØIF så kan vi gjøre gode forretning­er med klubber i Tyskland, påpeker Bruun Hansen som helst ser at ØIF blir så konkurrans­edyktige at klubben hopper bukk over eksport til Danmark.

– Ja, det vil vaere kjedelig å sende våre beste spillere til klubber som vi vil bli bedre enn, sier ØIF-lederen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway