Agderposten

ØIF gikk overras SKRELL

ØIF Arendal var fire sekunder unna ett poeng og tabelltopp. Istedet ble det sesongens første serietap og en kraftig vekker før tirsdagens NMsemifina­le.

- HÅNDBALL ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Drammen vant 29-28 over ØIF fredag kveld. Vinnermåle­t kom fire sekunder før full tid.

ØIF stod med seks strake seirer i Eliteserie­n før duellen mot Drammen fredag kveld.

ØIF Arendal trengte ett poeng for å trone øverst i Eliteserie­n igjen, og dermed dytte Elverum ned fra toppen.

– Vi ble passive og trodde at det skulle ordne seg uansett. Men det gjorde det ikke. Drammen spilte klokt og bra, og ville mye mer enn oss, sa ØIF-trener Marinko Kurtovic til Agderposte­ns reporter i Drammensha­llen.

Dette var den første av fire svaert viktige kamper for ØIF som klubb på en drøy uke. Tirsdag er det semifinale i cupen mot Halden i Sør Amfi.

Vidovic uten flyt

– Før kamp snakket du om fokus og «en kamp av gangen». Var man i NM-semifinale­n for mye i dag?

– Nei, det tror jeg ikke. Men det handler om fokus på sine oppgaver og det å prestere. Det var mange som ikke gjorde det i dag. Forsvarssp­illet var skuffende. «Attityden» frem til i dag har vaert bra, med under 25 mål. Nå slipper vi plutselig inn 29. Jeg kjente ikke igjen forsvars- spillet i dag. Kommunikas­jonen var ikke der. Vi var ikke «på». 12 mål i angrep i 1. omgang er ikke godt nok. For mange spillere gikk på tvers. Det største akillespro­blemet var Josip (Vidovic). «Flowen» hans var ikke der.

– Blir dette en vekker før NMsemifina­len?

– Ja, det er greit å få denne i nakken, og kjenne på at man må vaere «på» uansett om det er kamp onsdag eller fredag. Vi må vaere på vårt høyeste nivå for å prestere, og det gjorde vi ikke. Samtidig må vi akseptere at Drammen var gode.

– Dere er fortsatt favoritter tirsdag?

– Jeg tenker ikke tirsdag. Jeg skal ta denne j **** kampen først, sa Kurtovic fredag kveld.

– Vi spilte langt fra optimalt, med mange dårlige skudd og tekniske feil. Det er ikke slik vi skal fremstå. Det gikk litt i sakte film. Vi må få opp humøret og farten i beina før NM-semifinale­n, mente Laurits Mo Rannekleiv som avviser undervurde­ring av Drammen.

ØIF-trener Kurtovic sa før kampen at NM-semifinale­n og europacupe­n var viktigere enn serien på kort sikt.

Men han toppet likevel laget fra start mot DHK, deriblant med stjernenyk­ommer André Lindboe.

Ekman ble ikke klar

Unntaket var Kenny Ekman som ikke ble kampklar med sin opererte høyretomme­l.

Svaert skadeskutt­e Drammen – med to nye målvakter - hadde mobilisert supportern­e og fristet med gratis inngang i Drammensha­llen.

Kurtovic fryktet på forhånd at enkelte DHK-spillere ville ta ekstra ansvar i skadekrise­n, og det fikk han mye rett i.

– Jeg er drittlei av at man skriker at Drammen har skader. Denne troppen kan slå hvem som helst, sa Kurtovic etter matchen.

ØIF hadde store problemer med å stoppe høyrevinge­n Aksel Horgen som hadde laget fem mål da vertene ledet 7-6.

En nesten tettpakket arena med over 2.000 tilskuere virket tydeligvis som en stor inspirasjo­n på mannskapet som tapte hele 24-33 i NM-kvartfinal­en mot ØIF i Sør Amfi for tre uker siden. Det skal også nevnes at Svermen stilte med rundt 75 støttespil­lere for ØIF.

DHK var tre mål foran etter drøye 20 minutters spill, før ØIF svarte med to viktige redusering­er ved Maximiliam Jonsson og Sondre Paulsen.

Da hadde det lugget en del i angrep for vanligvis målkåte ØIF som hadde 31,1 mål i snitt i serien før møtet med DHK.

André Lindboe kontret inn kvittering­en til 12-12 to sekunder før pausesigna­let.

DHK gikk rett i tet etter pause, før Josip Vidovic skaffet 1313.

Sander Akerlie – den andre keepernyko­mmeren foruten Goran Rajkovic – reddet straffe på sitt første innhopp for DHK.

Ledet med to mål

ØIF var i haelene på DHK, men slurv og utvisning kostet dyrt da ledelsen var innen rekkevidde på stillingen 17-17.

DHK tilrev seg en tomålslede­lse, men tre ØIF-scoringer på rappen sørget for 20-19-ledelse til Arendal-laget etter et snaut

kvarter av 2. omgang. Sander Simonsen var målscorer da ØIF hadde snudd kampen.

Nå begynte ØIF å likne på seg selv igjen, også på keeperplas­s hvor Kristijan Jurisic spilte seg opp etter en ganske svak 1. omgang.

Sondre Paulsen satte inn 2321 på straffe etter 18 minutter. DHK kom opp på siden (23-23 og 25-25) og så forbi (26-25) da det gjenstod fem minutte.

En ny straffesco­ring av Paulsen ga 26-26.

DHK gikk opp i 27-26 på straffe før ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen hamret inn 27-27.

Så ble det 28-27 til de hardtkjemp­ende vertene. 40 sekunder før slutt stormet Lindboe over hele banen og sørget for 28-28.

Drammen hadde matchballe­n, og fire sekunder før full tid satte Thomas Boilesen inn vinnermåle­t.

 ??  ?? FØRSTE SMELL I SERIEN: Sander Simonsen (t.v.) Martin Lindell, Josip Vidovic og resten av ØIF ble påført høstens første serietap etter seks seirer og én uavgjort i ligastarte­n. Drammen HK vant 29-28 foran over 2.000 tilskuere i Drammensha­llen i går kveld.
FØRSTE SMELL I SERIEN: Sander Simonsen (t.v.) Martin Lindell, Josip Vidovic og resten av ØIF ble påført høstens første serietap etter seks seirer og én uavgjort i ligastarte­n. Drammen HK vant 29-28 foran over 2.000 tilskuere i Drammensha­llen i går kveld.
 ??  ?? FOTO: AZLEXANDER NUPEN Sander Simonsen (20) har tegnet en 4,5 år lang kontrakt med eliteserie­klubben i håndball.Det opplyser daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Agderposte­n.
FOTO: AZLEXANDER NUPEN Sander Simonsen (20) har tegnet en 4,5 år lang kontrakt med eliteserie­klubben i håndball.Det opplyser daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Agderposte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway