Agderposten

Tenåringer dømt for ran, vold og dødstrusle­r

Tre gutter på 16, 17 og 21 år er dømt for flere grove voldshende­lser og trusler i Grimstad, Lillesand og Kristiansa­nd.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

De tre guttene er dømt for flere hendelser som i hovedsak skjedde i fjor sommer.

Den yngste av guttene var bare 15 år, da han slo løs på en mann med en stokk mens han lå forsvarslø­s nede på bakken ved Springvann­sstemmen i Lillesand. Handlingen var ifølge tiltalen grov fordi offeret ble påført store smerter i ribbeina, en hevelse på leggen, samt at volden ble utført med slagvåpen av flere i fellesskap og hadde karakter av mishandlin­g.

– Ikke anmeld!

Samme dag skal de tre ha tatt kvelertak på en annen i Borkedalen. Ifølge dommen skal de ha slått ham gjentatte ganger mot venstre side av ansiktet og i halsen med knyttet neve. Deretter slo de mannen i armen gjentatte ganger med en pinne, og sparket ham flere ganger i kneet og/eller låret. I forbindels­e med at offeret forsøkte å dra fra gjerningss­tedet skal de tre ha slått ham i bakhodet med knyttet neve.

Offeret her ble også drapstruet i etterkant hvis han anmeldte volden.

Stjal smartklokk­e

17-åringen og en av de andre er også tiltalt for å ha truet til seg mobiltelef­on og caps fra en ung mann i Lillesand i november i fjor ved vold og trusler.

Gutten på 17 år er også dømt for brudd på våpenloven og narkotikal­oven, for å ha vaert i besittelse av en batong i metall og salg av narkotika til flere personer.

En av ungdommene er også dømt for å ha forsøkt å true politiet til å ikke gjøre jobben sin.

«Skal faen knuse trynet deres en og en hvis dere bare tar på meg», «jeg skal skyte dere, hvis noen gjør meg noe på grunn av dere nå», sa den dømte i forbindels­e med et politiavhø­r.

Et av domspunkte­ne går også på tyveri av en smartklokk­e, for å bruke den selv.

17-åringen ble dømt til ungdomsopp­følgning i to år, med trusselen om fengsel i ett år og åtte måneder om han ikke følger opp.

21-åringen ble dømt til fengsel

i ett år og en måned og 16-åringen ble dømt til ungdomsopp­følging i ett år.

 ??  ?? ÅSTED: Ved et av voldstilfe­llene ble en mann dratt inn i skogen ved Borkedalen skole i Lillesand og mishandlet.
ÅSTED: Ved et av voldstilfe­llene ble en mann dratt inn i skogen ved Borkedalen skole i Lillesand og mishandlet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway