Agderposten

– Mye bedre enn å handl

Brit og Leif Torgersen fra Grimstad synes handel på høst- og julemarked­et på Hesnes er langt bedre enn julehandel på et kjøpesente­r.

-

Familien Torgersen bor midt i Grimstad sentrum. Lørdag skulle de ut på Hesnes Gartneri & Kjøkken for å handle grønnsaker. I den over 3.000 kvadratmet­er store Glasskated­ralen ble de møtt av 60 utstillere og et yrende liv.

– Vi er ofte her ute og handler grønnsaker, men vi visste ikke at det var julemarked her i dag. Det er tydelig at dette er populaert med så mye folk her. Dette er mye mer hyggelig enn å dra på kjøpesente­r, sier ekteparet.

Brit Torgersen trekker spesielt frem kvaliteten på varene til utstillern­e.

– Det er masse fine utstillere og mye husflid. Det er mye hjemmelage­t – det liker vi veldig godt. Kanskje det blir noe julegaver med hjem herfra i dag, smiler hun.

Ektemannen mener Grimstad og omegn trenger et slikt stort høst- og julemarked i konkurrans­en med andre.

– Det er jo veldig mange andre aktører i distriktet som prøver å trekke til seg kunder og folk, så dette er veldig positivt for Grimstad. De er kanskje litt tidlig ute da, det er ikke jul enda, ler han.

– Men det er jo greit å ha noe å fylle mørke november med, legger han til.

Med hjerte i halsen

Daglig leder for Hesnes Gartneri & Kjøkken, Katrine Hesnes Jarnes, forteller at rundt 1.500 kvadratmet­er av det store drivhuset er tatt i bruk til markedet. I dag gjør hun alt mulig – alt fra å ta hånd om utstillern­e til steiking av vafler.

– Når man har avtale med 60 utstillere, så sover man med hjerte i halsen med tanke på om det kommer nok kunder til de, men nå kan jeg senke skuldrene. Jeg er veldig takknemlig for at det kommer så mange folk slik at utstillern­e får igjen for det arbeidet

 ??  ?? ENORM PÅGANG: Hesnes Gartneri & Kjøkken har ikke oversikt over hvor mange besøkende som kom, men samtlige parkerings­plasser ble raskt fylt opp.
ENORM PÅGANG: Hesnes Gartneri & Kjøkken har ikke oversikt over hvor mange besøkende som kom, men samtlige parkerings­plasser ble raskt fylt opp.
 ??  ?? TRIVES PÅ MARKEDET: Brit og Leif Torgersen har sansen for husflid og hjemmelagd­e varer. De mener høst- og jule-
TRIVES PÅ MARKEDET: Brit og Leif Torgersen har sansen for husflid og hjemmelagd­e varer. De mener høst- og jule-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway